Laatste update:

Wanneer je op je rondreis naar Bryce Canyon gaat is het weer en klimaat een belangrijk onderdeel tijdens je bezoek aan dit prachtige Nationale Park. Vanwege de liggen zijn de weersomstandigheden gedurende het jaar nogal verschillend. In de zomer kan het erg warm worden en in de winter ligt er vaak een dik pak sneeuw.

Hoe is het weer in Bryce Canyon?

De vraag van vele mensen die een rondreis aan het plannen zijn of op het punt staan om te vertrekken. Hoe is nu toch het weer in Bryce Canyon? Bekijk de onderstaande tabel en bekijk in welke periode u de meeste kans maakt op goed weer.

Rondreizen Noord-Amerika Favicon Gemiddelde maximum temperatuur (C) Gemiddelde minimum  temperatuur (C) Gemiddeld aantal uren zon per dag Gemiddeld aantal dagen neerslag per maand Gemiddeld aantal mm neerslag per maand Gemiddelde zee temperatuur (C)
januari 6 -9 6 2 ++
februari 8 -7 8 3 ++
maart 10 -3 9 4 ++
april 13 0 11 4 +
mei 20 5 12 5 +
juni 27 11 12 3 +
juli 28 15 12 14 +++
augustus 27 14 12 10 +++
september 24 10 10 7 ++
oktober 16 3 8 5 ++
november 12 -3 7 2 +
december 8 -8 7 3 ++

Wat is het klimaat van Bryce Canyon?

Bovenstaande cijfers kunnen interessant zijn maar een gemiddelde temperatuur zegt niet altijd alles. Klimaatinformatie kan interessanter zijn om te zien of er in bepaalde periodes meer kans op (extreme) hitte is of kan er toch een natte periode aanbreken. In de onderstaande tabel kunt u de klimaatgegevens zien per maand voor Bryce Canyon.

Rondreizen Noord-Amerika Favicon Kans op
(zeer) warm weer
Kans op
winters weer
Kans op
langdurige neerslag
Kans op
orkanen
Zonzekerheid UV-index
januari + ++++ +++ + UV 0-3
februari + +++ +++ + UV 0-3
maart ++ +++ ++ ++ UV 0-3
april ++ ++ ++ ++ UV 0-3
mei ++ + + +++ UV 3-6
juni +++ + +++ UV 3-6
juli ++++ +++ +++ UV 3-6
augustus +++ +++ +++ UV 3-6
september +++ ++ +++ UV 3-6
oktober ++ ++ ++ ++ UV 0-3
november + +++ + ++ UV 0-3
december + ++++ +++ + UV 0-3

Wat is de weersverwachting voor Bryce Canyon

Bekijk hieronder het actuele weer in Bryce Canyon en de weersvoorspelling voor de komende dagen:

BRYCE CANYON WEER

Links

Disclaimer

De gegevens over het weer en klimaat met zorgvuldigheid samengesteld. Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Rondreizen Noord-Amerika, en andere leden betrokken bij het ontwikkelen van deze website, voelen en nemen dan ook geen enkele aansprakelijkheid op zich bij ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de bovenstaande informatie.