Badwater Death Valley National Park Death Valley is een woestijnachtig dal dat voor het grootste deel in Californië ligt. Een klein deel van het park ligt in Nevada. Badwater in Death Valley ligt op circa 85 meter onder de zeespiegel en is hiermee het laagste punt van Amerika. Death Valley is in de zomer één van de warmste plekken op aarde. Tot het Nationale Park behoren de zoutvlaktes, bergen, canyons, rotsformaties en zandduinen. Vanuit Death Valley kan je enkele wereldberoemde bezienswaardigheden bezoeken. Artist’s Drive & Palette, Dante’s View, Zabriskie Point, Furnace Creek en het beroemde Badwater zijn bekende bezienswaardigheden in Death Valley. Verder moet je natuurlijk de enorme hitte in Death Valley ervaren.

Waar ligt Death Valley?

Death Valley is een dal en ligt in het oosten van de staat Californië tussen Yosemite en Las Vegas.

Kaart en route naar Death Valley in Google Maps.

Death Valley Bezienswaardigheden

De naam van dit Nationale Park doet vermoeden dat je er snel doorheen moet rijden, maar in Death Valley valt veel te zien. Naast de enorme hitte, wat erg leuk is om te ervaren, zijn er een aantal plaatsen welke zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder een selectie met top bezienswaardigheden:

  • Badwater
  • Dante’s View
  • Furnace Creek
  • Zibrinskie Point
  • Artist’s Drive en Pallete

Death Valley Bezoeken

De meeste reizigers zullen Death Valley bezoeken vanuit Yosemite of Las Vegas. Vanuit Yosemite zal je in de zomer via de Tioga Pass en de 190, Death Valley via de westelijk ingang in rijden. Vanuit het zuiden van Yosemite kan je via de 395 en de 190 of via de 178 en de 190. Vanuit Las Vegas rij je via de 373 zuidelijk of de 127 noordelijk waarna je de 190 in westelijke richting rijdt naar de oostelijke ingang van Death Valley.

Afstanden naar Death Valley

Afstanden naar Death Valley vanuit enkele belangrijke steden:

Death Valley Overnachten

In Death Valley zijn enkele mogelijkheden om te overnachten maar niet alles is het hele jaar geopend. Overnachten in Death Valley is echt een aanrader! De zonsopkomst en zonsondergang zijn vaak prachtig en kijk vooral ‘s nachts ook omhoog naar de prachtige sterrenhemel. Als je wil overnachten in Death Valley heb je de keuze uit enkele resorts in bijvoorbeeld Furnace Creek. Bekijk onze speciale pagina waar je kan overnachten in Death Valley.

Death Valley Artist's Drive en Pallete
Artist’s Pallete in Death Valley National Park

Death Valley Weer & Klimaat

Hoe warm is het in Death Valley? Het is er doorgaans erg heet! Het is de heetste plaats van Amerika en behoort ook tot één van de heetste plaatsen op aarde. Tussen april en oktober is het eigenlijk altijd heet. In de winter is het vaak lekker en het vriest er nooit. In de zomer is het in de schaduw rond de 45 graden en reken erop dat het ‘s nachts de temperatuur nooit onder de 30 graden komt.

Neem voordat je naar Death Valley afreist ruim voldoende water meer in je auto of camper. Airco’s kunnen de hitte vaak niet aan en bij problemen wil je zeker voldoende water hebben. Mocht je een stuk je gaan lopen doe dit dan zo vroeg mogelijk en neem ook hierbij altijd veel water mee.

Bekijk hieronder het actuele weer in Death Valley en de weersvoorspelling van de komende dagen.

DEATH VALLEY JUNCTION WEATHER

Death Valley Road Status

Soms gebeuren er dingen in Death Valley waardoor wegen worden afgesloten. Bekijk for vertrek altijd de laatste status want omrijden kost al snel vele kilometers en uren.

Death Valley Links

Hieronder een verzameling links met veel belangrijke informatie over Death Valley.

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.