Everglades NP Shark Valley Bord De Everglades is een subtropisch moeras dat in het zuiden van Florida te vinden is. De Everglades zijn een zuidelijk deel van een groter stroomgebied wat helemaal in Kissimmee bij Orlando begint. Zoet water uit de meren stroomt via Kissimmee-river in zuidelijke richt naar  het Okeechoeemeer. In het regenseizoen stroom het water verder zuidwaarts richting de Everglades. Hierdoor staat de Everglades ook wel bekend om de “Rivier van gras”.

Everglades vogels De Everglades staan bekend om het wildlife. Bij een bezoek aan de Everglades zie je gegarandeerd vele alligators en prachtige vogels. Je ziet er ook wasberen, slangen, schildpadden en Manatees (zeekoeien). De Everglades Alligator Nest beste reistijd voor een bezoek aan de Everglades is tussen november en mei. Deze periode is het droger en relatief koeler. De kans op een orkaan is ook erg klein in deze periode.

In het noordwesten van de Everglades ligt het Big Cypress National Preserve waarvan het zuidelijke deel overgaat in de Everglades.

Waar ligt Everglades NP?

Everglades is een groot National Park in het zuiden van Florida.

Kaart en route naar Everglades in Google Maps.

Bezienswaardigheden

De Everglades staan natuurlijk bekend om de alligators, schildpadden, slangen, vogels en vele andere dieren maar waar kan je die het beste zien en wat is er nog meer te doen?

  • Pa-hay-okee Trail
  • Anhinga Trail
  • Shark Valley
  • Hell’s Bay
  • 10.000 Islands
  • Airboat tours
  • Kano en Kajak tours

Loop Road Florida Wanneer je op doorreis bent kan je langs Hwy 41 de Loop Road rijden en een fraaie wandeling maken over de Kirby Storter Boardwalk. Dit is formeel gezien trouwens niet in de Everglades maar een uitloper van Big Cypress National Preserve.

Everglades bezoeken

Everglades is een groot National Park met enkele ingangen waar je het park in kan. Bij deze ingangen vind je ook de visitor center’s. Hier krijg je niet alleen meer informatie over de Everglades maar je kan hier ook tours boeken en bootjes huren om de het moeras te verkennen.

Tip: breng bij een bezoek aan de Everglades voldoende Deet mee. Dit is een insecten- en muggenmiddel wat goed helpt. In de meeste periodes zijn er in de moerassen heel veel muggen en andere bijtende insecten te vinden.

Ingangen & Routes

Gulf Coast Entrance

Gulf Coast Visitor Center In het westen van de Everglades vind je Everglades City. Hier kom je door in Carnestown de Hwy 29 in zuidelijke richting te nemen. Het visitor center in Everglades City geeft veel Everglades tarieven bootverhuur informatie over de westelijk kant van de Everglades waar het park anders is dan aan de oostelijke kant. Hier vind je meer mangroves waar je doorheen en onderdoor kan varen met aan kano of kajak. Vanuit Everglades City kan je eventueel een Mangrove Tunnel Kayak Tour boeken.

Bij het Gulf Coast Visitor Center kan je eventueel een Kano of Kajak huren. Eventueel kan je ook een Boat Tour reserveren. Klik voor de tarieven (2020) op de foto rechts.

Shark Valley Entrance

Everglades NP Shark Valley Bord In het Noorden van het park is de ingang bij Shark Valley Visitor Center. Deze ingang bereik je door vanuit Miami Beach in westelijke richt te rijden over Hwy 41. De Noordelijk kant van de Everglades staat bekend om de airboats. Langs deze weg kom je enkele bedrijven tegen waar je met een beroemde airboat kan varen (racen) over de Everglades.

Royal Palm & Flamingo Entrance

Ernest F. Coe Visitor Center Bord Aan de oostelijk kant van de Everglades vind je de ingang bij Ernest F. Coe visitor center. Deze bereik je vanuit vanuit Homestead in zuidwestelijke richting via de Ingraham Hwy. Vanuit dit visitor center kan je circa 60 kilometer het park in rijden en onderweg eventueel een wandeling maken. Via de weg bereik je uiteindelijk het Flamingo Visitor Center. Hier vind je een haven, stranden, enkele trailheads en campgrounds.

Voor de oostelijke ingang van de Everglades, in Homestead, vind je Everglades Alligator Farm waar alles draait om alligators. Vanuit de Alligator Farm kan je ook met een airboat varen. Een tochtje met de boot zit bij het entreegeld inbegrepen.

Afstanden naar de Everglades

Hoe ver is het rijden naar de Everglades? Bekijk hieronder de afstanden (incl tolwegen) naar de verschillende ingangen:

Gulf Coast Entrance

Shark Valley Entrance

Royal Palm & Flamingo Entrance

Informatiebladen

Loop Road Everglades Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook informatieblad over de Everglades in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Openingstijden

Everglades is, in het hoogseizoen, 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Ondanks dit kunnen er diverse onderdelen in het park gesloten worden gedurende het seizoen.

Entreegeld

Als je alleen naar Everglades gaat dan zijn de onderstaande tarieven van toepassing:

  • Auto & Camper: 30$
  • Motor: 25$
  • Voetganger: 15$

Wanneer je meerdere parken gaat bezoeken dan kan je de America the Beautiful pass aanschaffen voor 70$. Hiermee kan je een jaar lang alles Nationale Parken bezoeken. Heb je de pas al? Dan kan je de Everglades in op vertoon van de pas en je legitimatiebewijs.

Overnachten

Het is mogelijk om in de Everglades te overnachten. Er zijn diverse campgrounds waar dit kan. Enkele campgrounds zijn per auto te bereiken, zoals die bij Flamingo Visitor Center, maar de meeste kan je alleen met een bootje bereiken. Vergunningen voor deze campground kan je halen bij het Flamingo Visitor Center en het Gulf Coast Visitor Center. Hotels vind je vooral rond de Everglades aan de kan van Homestead en Everglades City.

Everglades vogels

Weer & Klimaat

Hoe is het weer in de Everglades?

Klik op de bovenstaande links voor het actuele weer bij de drie ingangen van de Everglades. Bekijk hieronder het actuele weer en de weersvoorspelling van de komende dagen in Everglades City en Homestead.

Everglades City

EVERGLADES CITY WEER

Homestead

HOMESTEAD WEER

Road Status

Soms gebeuren er dingen in de Everglades waardoor wegen worden afgesloten. Bekijk for vertrek altijd de laatste status want omrijden kost al snel vele kilometers en uren.

Links

Hieronder een verzameling links met veel informatie over de Everglades.

Foto’s

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.