Yosemite is een van de oudste Nationale Parken in het westen van Amerika. Yosemite Waterval Jaarlijks trekken vele miljoenen toeristen naar dit park om al het natuurschoon te bewonderen. Vanuit Yosemite Valley kan je enkele wereldberoemde bezienswaardigheden bezoeken. Bekende rotsformatie als de Half Dome, El Capitan kan je vanuit de vallei al zien zonder ze te hoeven beklimmen. In Yosemite kan je tevens tussen de beroemde reuzensequoia’s wandelen en genieten van alle andere flora en fauna die Yosemite te bieden heeft.

Waar ligt Yosemite?

Yosemite ligt in het oosten van de staat Californië en aan de westkant van de centrale Sierra Nevada (Spaans: besneeuwde bergketen). De Sierra Nevada is circa 640 km lang en 110 km breed.

Kaart en route naar Yosemite in Google Maps.

Bezienswaardigheden

Yosemite heeft heel veel prachtige natuur te bieden. Uitdagende trails, adembenemende uitzichtpunten, watervallen, bergritten en flora en fauna. Het is teveel om op te noemen en je kan er vele dagen verblijven als je alles wilt zien. Hieronder een selectie met top bezienswaardigheden:

Giant Sequoia’s

Giant Sequoia in Tuolumne Grove Yosemite staat mede bekend om de enorme reuzensequoia’s. Maar waar staan de reuzenbomen in Yosemite? De meest bekende plaats, met de meeste bomen, is Mariposa Grove maar er staan ook tientallen Giant Sequoia’s bij Tuolumne Grove en Merced Grove.

Bezoeken

Yosemite is via vier belangrijke wegen te bereiken die je naar de volgende ingangen brengen Tioga Pass Entrance, South Entrance, Big Oak Flat Entrance en de Arch Toch Entrance. Let erop dat vanaf november tot en mei/juni wegen afgesloten zijn. In veel delen van Yosemite valt veel sneeuw waardoor de wegen eerst begaanbaar gemaakt moeten worden.

Tioga Pass Entrance

In het oosten van Yosemite is slechts één ingang welke je via de 395 kan bereiken. De Tioga Pass Road (120) is alleen gedurende de zomermaanden geopend, van mei (soms juni) tot en met oktober. In de winter is de weg gesloten vanwege sneeuw en ijs. Deze ingang kan je in de zomer gebruiken vanuit Death Valley en Las Vegas.

South Entrance

Via de Hwy 41 bereikt u de zuidelijke ingang. Deze ingang wordt veel gebruikt door reizigers die vanuit Los Angeles in noordelijke richting naar Yosemite rijden.

Big Oak Flat Entrance

Deze ingang is de makkelijkste ingang als je vanuit San Francisco komt. Via de Bog Oak Flat Entrance bereik je via El Portal het noordelijke deel van het park.

Arch Rock Entrance

Via Hwy 140 bereik je vanuit Merced de Arch Rock Entrance van Yosemite. In de wintermaanden maak je hier de meeste kans om het park te bereiken. Bekijk voor vertrek altijd even de laatste road status.

Afstanden naar Yosemite

Afstanden naar Yosemite vanuit enkele belangrijke steden:

Shuttlebussen

Yosemite heeft een systeem van shuttlebussen waarvan je veelal gratis gebruik kan maken. Vooral in de zomer is het vaak erg druk en staan er vaak files in het park.

  • Yosemite Valley shuttle
  • El Capitan shuttle
  • Wawona – Mariposa Grove shuttlebus
  • Wawona – Yosemite Valley shuttlebus
  • Badger Pass Bus
  • Tuolumne Meadows shuttlebus

Overnachten

Er zijn veel mogelijkheden om te overnachten in of dichtbij Yosemite. Er zijn hotels, huisje of campings waar u terecht kunt. Voor veel accomodaties geldt wel dat je ver van te voren moet reserveren en dat het vaak kostbaar is. Rond Yosemite zijn diverse plaatsen waar je accomodaties kan vinden zoals in El Portal, Oakhurst, Fish Camp, Lone Pine, Mariposa, Bishop, Oakdale en Lee Vining. Bekijk onze speciale pagina waar je kan overnachten in Yosemite.

Wandelen

Weer & Klimaat

Het park heeft een oppervlakte van 3.100 m2 met hoogte verschillen van 600m tot 4000m. Vanwege deze enorme afmetingen zijn er vaak verschillen in het waar afhankelijk van waar je bent. Het kan zomaar heerlijk weer zijn in de Yosemite Valley of El Portal maar erg slecht bij Tuolumne Meadows. Bekijk voor vertrek altijd het laatste weer op de onderstaande link en klik op het gebied wat je gaat bezoeken.

Road Status

Voor je vertrek naar Yosemite is het belangrijk om te kijken hoe de wegen ervoor staan. Wegen worden om diverse redenen soms voor eenkorre of langere tijd afgesloten. Glacier Point Road en de Tioga Pass (november – mei) zijn bijvoorbeeld de hele winter gesloten en dit kan soms tot ver in het jaar zijn, afhankelijk van de sneeuwval. Andere wegen worden soms ook afgesloten vanwege bijvoorbeeld enorme drukte, bosbranden, rockslides of overstromingen. Bekijk daarom altijd goed via de onderstaande link naar de laatste road status, mogelijk moet je namelijk de planning wijzigen.

Tioga Pass Yosemite

Links

Hieronder een verzameling links met veel belangrijke informatie over Yosemite.

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.