Glacier Point is een uitkijkpunt hoog boven Yosemite Valley. Vanaf dit punt kan je Yosemite Valley zien met de bekende rotsformatie zoals Half Dome. De uitgestrekte groene dalen en watervallen zijn ook goed te zien.

Half Dome tijdens zonsondergang vanaf Glacier Point
Half Dome tijdens zonsondergang vanaf Glacier Point.

Zonsondergang

Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar de top van Glacier Point om de zonsondergang te fotograferen. Wanneer het gouden uur is aangebroken, circa 1 uur voor zonsondergang, dan verandert Yosemite in een prachtige kleurenspektakel. Zorg dat je minimaal één uur voor het gouden uur op de top bent, de parkeerplaats loopt erg snel vol, zeker in het hoogseizoen.

Glacier Point bereiken

Er zijn enkele manieren om Glacier Point te bereiken.

2022 – 2023 Gesloten

Let op: In 2022 zal gedurende het hele seizoen Glacier Point Road gesloten zijn. Vanaf het voorjaar in 2022 zal het laatste stuk van de weg vervangen worden en enkele haarspeldbochten gerepareerd. Er zullen tevens extra parkeerplaatsen en toiletten gemaakt worden in de buurt van de Sentinel Dome Trailhead. Ondanks dat er in 2023 “slechts” vertragingen verwacht worden op Glacier Point Road, is het verstandig om rekening te houden met uitgelopen werkzaamheden waardoor de weg in 2023 misschien ook gesloten kan zijn. Glacier Point blijft in deze periode wel te voet bereikbaar.

Glacier Point Road

Glacier Point Road kaart Je kan Glacier Point met de auto bereiken via de Glacier Point Road. Het ritje duurt circa één uur mits er geen files in het park staan. De weg is geopend van juni tot en met oktober en in de winter gesloten vanwege sneeuwval. Controleer altijd de laatste Road Status want de weg wordt soms afgesloten.

Huidige status

Glacier Point Road open? In de onderstaande tabel kan je de huidige status zien van  Glacier Point Road open? Deze status betreft de algemene status en wordt niet gewijzigd bij tijdelijke afsluiten als er bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd. Bekijk altijd de meest actuele status op de website van de nps.gov.

Glacier Point Road
Huidige status GESLOTEN

Four Mile Trail

Je kan vanuit Yosemite Valley, via de Four Mile Trail, naar Glacier Point hiken. Deze wandeling is circa 8 km lang en brengt je vanuit het dal naar de 975m hoge klif. Deze wandeling kan je proberen als de Glacier Point Road gesloten is maar controleer altijd de laatste status. Wanneer de weg is afgesloten vanwege sneeuw dan is het laatste stuk naar de top waarschijnlijk ook te gevaarlijk. De park rangers zullen dan ook de trail sluiten.

Shuttlebus

Vanuit het dal rijden enkele shuttlebussen rond door Yosemite. Met de El Capitan shuttle kan je vanuit het visitors center naar het begin van de Four Mile Trail. Je kan ook kiezen om de Glacier Point Tour te doen vanuit de Yosemite Valley Lodge, deze is niet gratis maar brengt te met de bus naar Glacier Point. Het is mogelijk om een one-way ticket te komen zodat je de Four Mile Trail kan afdalen. De bussen rijden natuurlijk alleen wanneer de weg geopend is.

Retour Enkele reis
Volwassenen $52 $26
Kinderen (5-12) $33 $17
Kinderen (<5) Gratis Gratis

Weetjes

Hoe hoog is Glacier Point?

De klif is 975 meter hoog.

Waar ligt Glacier Point?

Glacier Point is een uitkijk punt in Yosemite National Park en boven Yosemite Valley.

Is Glacier Point Road geopend?

De weg naar Glacier Point is niet altijd geopend. Wil je de laatste condities van de wegen weten? Klik hier.

Hoe is het weer op Glacier Point?

Glacier Point is hoog en in bepaalde periodes is het extra belangrijk om te weten hoe het weer is. Bekijk de laatste voor spellingen op de website van de National Weather Service.

Informatiebladen

Glacier Point Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Glacier Point in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Links

Hieronder enkele officiële links naar informatie over Glacier Point.

Glacier Point Ervaringen

Laat ons via een reacties weten wat jij van Glacier Point vond.

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

1 Comment

  1. Wij geven Glacier Point zeker 5 sterren! Wat is dit een fantastische ervaring.

    Mooie rit naar boven waar het uitzicht bij zonsondergang echt heel mooi was, kippenvel!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*