Laatste update:

Wanneer je op je rondreis door Yosemite komt is het weer en klimaat een essentieel onderdeel tijdens je bezoek aan dit prachtige Nationale Park. Een beetje regen kan geen kwaad maar in Yosemite zijn de weersvoorspellingen erg belangrijk want het kan er snel erg gevaarlijk worden.

Hoe is het weer in Yosemite?

De vraag van vele mensen die een rondreis aan het plannen zijn of op het punt staan om te vertrekken. Hoe is nu toch het weer in Yosemite? Bekijk de onderstaande tabel en bekijk in welke periode u de meeste kans maakt op goed weer.

Rondreizen Noord-Amerika Favicon Gemiddelde maximum temperatuur (C) Gemiddelde minimum  temperatuur (C) Gemiddeld aantal uren zon per dag Gemiddeld aantal dagen neerslag per maand Gemiddeld aantal mm neerslag per maand Gemiddelde zee temperatuur (C)
januari 4 -7 6 9 ++++
februari 5 -7 7 8 ++++
maart 6 -6 9 9 ++++
april 10 -4 11 6 ++
mei 15 0 12 5 ++
juni 20 3 12 5 +
juli 25 6 13 5 +
augustus 24 6 12 5 +
september 20 3 11 4 +
oktober 15 -1 9 5 ++
november 8 -4 7 8 ++++
december 5 -7 6 8 ++++

Wat is het klimaat van Yosemite?

Bovenstaande cijfers kunnen interessant zijn maar een gemiddelde temperatuur zegt niet altijd alles. Klmaatinformatie kan interessanter zijn om te zien of er in bepaalde periodes meer kans op (extreme) hitte is of juist een natte periode aanbreekt. In de onderstaande tabel kunt u de klimaatgegevens zien per maand voor Yosemite.

Rondreizen Noord-Amerika Favicon Kans op
(zeer) warm weer
Kans op
winters weer
Kans op
langdurige neerslag
Kans op
orkanen
Zonzekerheid UV-index
januari +++ ++++ +++ UV 0-3
februari +++ ++++ +++ UV 0-3
maart +++ +++ ++++ UV 3-6
april + ++ ++ ++++ UV 6-8
mei ++ + ++ ++++ UV 8-10
juni +++ +++++ UV 8-10
juli ++++ +++++ UV 8-10
augustus ++++ +++++ UV 8-10
september ++ ++++ UV 6-8
oktober + + ++ ++++ UV 3-6
november ++ ++++ +++ UV 0-3
december +++ ++++ +++ UV 0-3

Wat is de weersverwachting voor Yosemite

Bekijk hieronder het actuele weer in Yosemite en de weersvoorspelling voor de komende dagen:

YOSEMITE VILLAGE Weer

Links

Disclaimer

De gegevens over het weer en klimaat met zorgvuldigheid samengesteld. Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Rondreizen Noord-Amerika, en andere leden betrokken bij het ontwikkelen van deze website, voelen en nemen dan ook geen enkele aansprakelijkheid op zich bij ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de bovenstaande informatie.