In het noorden van Arizona, tussen Mexican Hat en Kayenta, ligt Monument Valley. Één van de topattracties van dit Navajo Nation Tribal Park is de 27 kilometer lange Valley Drive. Deze onverharde weg, tussen de karakteristieke rode rotsen door, laat je Wilde Westen echt beleven! Klik hier voor de mooist tours.

Valley Drive

Valley Drive door Monument Valley Een bezoek aan Monument Valley is niet compleet zonder een ritje langs de Valley Drive. Deze scenic road is circa 27 kilometer lang waarvan de hoofdweg circa 21 kilometer lang is. De overige 6 kilometer zijn uitlopers naar de bezienswaardigheden. Bijna de hele weg in eenrichtingsverkeer. Wanneer je door de valley rijdt, over de rode weg, tussen alle rode rotsen, dan krijg je direct het gevoel dat je door het Wilde Westen rijdt. Een ritje over de Valley Drive is een ritje om nooit meer te vergeten!

De 27 kilometer Valley Drive gaat over een rode, onverharde stoffige weg. En hoewel je regelmatig kuilen en stenen tegenkomt is de weg goed te rijden. De maximale snelheid die je met een normale auto kan rijden is circa 25 tot 50 km/uur. Eigenlijk kunnen alleen grote campers en lage auto’s de Valley Drive technisch gezien niet rijden. De onderstaande foto geeft een goeie impressie van de onverharde weg.

Hoe lang duurt een volledige rit over de Valley Drive? Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal stops wat je gaat maken voor de meest mooie foto’s. Je kan minimaal rekenen op een rit van 2 tot 4 uur.

Valley Drive door Monument Valley
Valley Drive Monument Valley

Let op: het is voor de meeste huurauto’s verboden om over onverharde wegen te rijden. Het kan zijn dat je om deze reden de Valley Drive niet zelf wilt rijden. Reserveer in dat geval zeker een tour. In de meeste gevallen rijden deze gidsen ook langs plaatsen in Monument Valley waar de normale toeristen niet mogen komen. In de zomermaanden kan het erg druk zijn dus reserveer ruim van te voren. Betrouwbare touroperators kan je eenvoudig vinden via GetYourGuide en Viator. Bij deze operators kan je eventueel nog annuleren mocht dit nodig zijn.

Openingstijden

De openingstijden van de Valley Drive verschillen gedurende het jaar. In het voorjaar en de zomer gaat het park eerder open en kan je langer blijven. Probeer in het hoogseizoen vooral vroeg te komen. Het licht is mooier voor je foto’s en het is ook minder druk dan de rest van de dag.

Mei t/m september: 6:00 – 20:00 uur
Oktober t/m april: 8:00 – 17:00 uur

Toegangsprijs

Een ritje over de Valley Drive zit inbegrepen bij de toegangsprijs van Monument Valley. Monument Valley is geen National Park is maar een Navajo Nation Tribal Park. Je kan het park daarom ook niet bezoeken met de America the Beautiful Pass. de toegangsprijzen zijn:

  • 9$ p/p (kinderen t/m 9 jaar gratis)
  • 20$ per auto (max. 4 personen)

De toegangskaart is drie dagen geldig.

Bezienswaardigheden

Lang de weg valt een hoop te zien en voel je jezelf 100% zeker in het wilde westen. Elke bocht en uitzichtpunt lijkt de set van een film. Monument Valley is een Navajo Tribal Park en hierom hebben de meeste rotsformatie en uitzichtpunt allemaal mooie namen.

Buttes

Valley Drive Monument ValleyDe Valley Drive start meteen met het meest herkenbare aan Monument Valley: de rode rotsformaties. De rotsen worden butte (spreek uit als: “”bjoet”) genoemd. Dit is meteen ook het pittigste deel van de scenic road. Via een stijle helling daal je af naar beneden. Aan je linker hand tref je Merrick Butte, East Mitten Butte en West Mitten Butte. Naast deze buttes zijn er nog meer buttes zoals Elephant Butte en Camel Butte.

Three Sisters

Three Sisters langs de Valley Drive Monument ValleyNaast de buttes zijn er meer fraaie rotsformaties zoals de Three Sisters, The Hub, Totem Pole, Mei Bi Chei en The Thumb. In alle gevallen zijn dit fraaie smalle buttes. Deze smalle buttes zien er van de verschillende kanten anders uit.

John Ford’s Point

Monument Valley is als decor in veel films gebruikt. Filmregisseur John Ford gebruikte deze locatie in veel van zijn Western. Ben jij op zoek naar het uitzichtpunt met de cowboy op zijn paard die uitkijkt over de woestijn? Dan is John Ford’s Point waar je moet zijn! Er is hier ook een Navajo winkeltje en er zijn paarden. Voor een paar dollar, als de cowboy er niet al staat, kan je zelf deze iconische foto maken. Het kan hier, vooral in de zomer, enorm druk zijn.

Artist’s Point

Een ander bekend uitzichtpunt is Artist’s Point. Er is hier een grote parkeerplaats met enkele toiletten. Vanaf Artist’s Point kijk je vele kilometers de verte in over de rode vlakte met buttes. Deze plaats is na John Ford’s Point het mooiste uitzichtpunt van de Valley Drive maar soms iets rustiger.

Artist's Point langs de Valley Drive Monument Valley

Tours

In en rond Monument Valley kan je veel tours reserveren. De tours zijn echt een toevoeging op je bezoek aan Monument Valley. Je komt op plaatsen waar je met de normale Valley Drive niet kan en mag komen. Zo kan je slapen onder de sterren. Wakker worden bij zonsopgang en offroad rijden met jeeps. Wil je Monument Valley fotograferen? Reserveer dan een speciale tour voor fotografen! De gidsen brengen je langs de mooiste plaatsen in het park. Monument Valley Tours kan je o.a. bij de onderstaande touroperators reserveren.

Informatiebladen

Valley Drive Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over de Valley Drive in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.