Pier 39 San Francisco San Francisco is één van de leukste steden aan de westkust van Amerika. In het noorden van de stad, in Fisherman’s Wharf vind je de Pier 39 met de beroemde zeeleeuwen.

Fisherman’s Wharf

In het noorden van San Francisco vind je de oude zeeliedenbuurt. Deze buurt is veranderd in een gezellig attractie. Restaurants, cafés, winkeltjes en musea maken deze buurt tot één van de leukste bezienswaardigheden van San Francisco. In het oosten van Fisherman’s Wharf vind je Pier 39.

Pier 39

Deze populaire attractie in Fisherman’s Wharf is ontwikkeld door Warren Simmons en op 4 oktober 1978 opengesteld voor publiek. De pier bestaat voornamelijk uit toeristische winkels, restaurants, een speelhal, het Marine Mammal Center, het Aquarium of the Bay en een draaimolen. Op de pier vind je ook muzikanten en straattheater. Het meest bekend is de pier om de zeeleeuwen.

Zeeleeuwen

De meest belangrijke attractie van Pier 39 is natuurlijk de groep zeeleeuwen. De zeeleeuwen bevinden zich sinds 1989 op pontons in de jachthaven naast de pier. Je vindt de pontons eenvoudig door de pier op te lopen, helemaal naar achteren. Aan de linker kant zie je de pontons met de zeeleeuwen. Kijk hier ook zeker verder want vanaf hier zie je ook de Golden Gate Bridge, Alcatraz en Angel Island in de verte.

Zeeleeuwen Pier 39 San Francisco

Bezienswaardigheden

Naast een bezoek aan Pier 39 is er nog veel meer te zien in San Francisco. Wat mag je niet missen? Wat is er te doen? Klik op de onderstaande touroperator, bezienswaardigheden of uitjes welke te doen zijn in of vanuit San Francisco (CA).

Informatiebladen

Pier 39 Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Pier 39 in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze speciale pagina met downloads.

Waar ligt Pier 39?

Pier 39 ligt in het noorden van San Francisco, in het oostelijke deel van Fisherman’s Wharf. Rond de pier zijn enkele parkeerplaatsen en garages te vinden. De pier is ook eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.


Route en kaart naar Pier 39 in Google Maps.

Hotels

Er zijn in San Francisco (CA) enkele hotels. Klik op de onderstaande links en controleer het aanbod en beschikbaarheid. Via de onderstaande links kan je tevens de hotelprijzen in San Francisco vergelijken bij Booking.com, Hotels.com, Expedia en Agoda.

San Francisco Hotels
Hilton Union Square

Ervaringen

Laat hieronder een reactie achter over Pier 39.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*