Santa Monica Ga je naar Los Angeles? Bezoek dan zeker Santa Monica! Deze stad met circa 100.000 inwoners ligt in het westen van Los Angeles aan de Grote Oceaan. Santa Monica is onderdeel van “Greater Los Angeles” dat in totaal ruim 18 miljoen inwoners telt. Het hoogte punt van Santa Monica is vooral het mooie strand met de Santa Monica Pier. Vanuit hier kan je eenvoudig langs de boulevard richting de beroemde stranden van Venice Beach en Malibu Beach. Waarom is de Santa Monica Pier zo een belangrijke toeristische attractie? De pier is gebouwd in 1909 en is te zien in vele films en televisieseries zoals Baywatch en Start Trek. De pier en het pretpark: “Pacific Park”, is ook het toneel voor bekende games als GTA.

Route 66

Naast de bovenstaande attracties is de Pier natuurlijk beroemd omdat dit het meest westelijke punt van de Route 66 is. Dagelijks gaan duizenden toeristen hier op de foto met het bord: “Santa Monica, 66, End of the Trail” wat een symbolisch einde van de Route 66 is.

Santa Monica Pier

Afstanden naar Santa Monica (CA)

 • Venice Beach: 4 km
 • Beverly Hills: 15 km
 • Malibu Beach: 18 km
 • Walk of Fame: 23 km
 • Universal Studio’s: 35 km
 • Hollywood Sign: 40 km
 • Disneyland: 65 km
 • Anaheim: 65 km
 • San Diego: 215 km
 • Joshua Tree NP: 235 km
 • San Francisco: 700 km

De bovenstaanden afstanden zijn inclusief gebruik van tolwegen.

Hotels

Er veel hotels in Santa Monica (CA). Klik op de onderstaande links en controleer het aanbod en beschikbaarheid. Via de onderstaande links kan je tevens de hotelprijzen in Santa Monica vergelijken bij Booking.com, Hotels.com, Expedia en Agoda.

Santa Monica hotels

Enkele alternatieven voor een overnachting in Santa Monica zijn Fort Lauderdale en Homestead.

Campings

Wanneer je wilt kamperen op Santa Monica klik dan op de onderstaande links voor meer informatie of om direct te reserveren.

 • Volgt

Bezienswaardigheden

Santa Monica Pier Wat is er in Santa Monica te doen? Wat mag je niet missen? Klik op de onderstaande bezienswaardigheden of uitjes welke te doen zijn in of vanuit Santa Monica (FL).

Informatiebladen

Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Waar ligt Santa Monica (FL)?

Route en kaart naar Santa Monica in Google Maps.

Weer

Bekijk hieronder het actuele weer In Santa Monica en de weersverwachting voor de komende dagen:

SANTA MONICA WEER

Links

Ervaringen

Laat hieronder een reactie achter over Santa Monica (FL)

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*