Artist’s Drive en Palette in Death Valley

Artist's Palette in Death Valley

Death Valley National Park Amerika

Inmiddels ben ik meerdere keren in West-Amerika geweest en de eerste keer dat ik er was had Death Valley weinig indruk op me gemaakt. Na een tijdje herinnerde ik mij vooral de enorme hitte. Nu in een tijdperk met Internet en Google Maps is het mogelijk om je van te voren goed te verdiepen in een gebied. Hieruit bleek dat Death Valley echt veel meer te bieden had dan ik me kon herinneren. Tijdens de voorbereidingen van mijn rondreis door West-Amerika in 2017 viel mijn oog op de Artist’s Drive en Artist’s Palette.

Artist’s Drive

Artist's Palette in Death Valley De Artist’s Drive (‘weg van de kunstenaar’) is een verharde eenrichtingsweg van circa 15 kilometer welke je door het prachtige heuvelachtige landschap van Death Valley brengt. Tijdens mijn rondreis heb ik een filmpje van de hele rit gemaakt en op YouTube gezet. Het filmpje staat onderaan deze pagina.

Waar start de Artist’s Drive? De route begint tussen Badwater en Furnace Creek. Na circa 13 kilometer tref je aan je rechterhand, of vanuit Furnace Creek op 15 kilometer aan je linker hand, een asfaltweg richting de Artist’s Palette. De weg is verboden voor voertuigen langer dan 7,62 meter, (Vehicles Over 25′ PROHIBITED).

Langs de route is voldoende plaats om af en toe te stoppen om foto’s te maken of een stukje te lopen. Let hierbij wel op dat het regelmatig snikheet is dus zorg altijd voor extra water als je de auto verlaat.

Artist’s Palette

Artist's Palette in Death Valley. Na ongeveer 7 km rijden op de Artist’s Drive kom je bij de parkeerplaats van Artist’s Palette. De Artist’s Palette (‘palet van de kunstenaar’), is een prachtig deel langs de route met gekleurde rotsen. Deze kleuren zijn ontstaan door oxidatie van mineralen, in het van oorsprong vulkanische gesteente. Mangaan zorgt voor de purperen kleuren. Mica en tufsteen zorgen voor de groene kleuren. De rode, gele en roze kleuren komen van ijzerzouten. Ik heb de Artist’s Palette overdag bezocht maar probeer je bezoek tijdens het eind van de dag, tegen zonsondergang, te plannen. Hierdoor worden de kleuren nog mooier!

Artist's Pallet in Death Valley
Artist’s Pallet in Death Valley

In onze beeldbank hebben we de bovenstaande panorama foto van de Artist’s Palette in hoge resolutie gratis beschikbaar. Lees voor gebruik wel goed de voorwaarden.

Video

In 2017 heb ik de prachtige rit gemaakt over de Artist’s Drive en maakte een tussenstop bij de Artist’s Palette. Van de hele rit heb ik een video gemaakt welke je hieronder kan bekijken.

Beoordeling

Ik vond de Artist’s Drive & Palette prachtig! Wat vonden jullie ervan? Graag hieronder jouw mening via een reactie.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*