Korte winterse wandeling in Zion; Emerald Pools Trail

Lower Emerald Pool Zion NP

Emerald Pools Trail In 2019 gingen wij heerlijk van de zon genieten tijdens een korte rondreis vanuit Las Vegas. Althans dat was ik van plan. Ondanks dat het in de zomer super warm is blijkt er in Zion ook een pak sneeuw te (kunnen) liggen. Gelukkig kwam ik hier ruim op tijd achter bij de voorbereidingen.

Hoewel ik meerdere keren een rondreis door het zuidwesten van Amerika heb gemaakt was dit nog nooit eerder in de winter. We kende de parken vooral van de zomer met prachtige rode rotsen en vooral vaak hoge temperaturen. Daar was tijdens deze reis geen sprake van! Bergschoenen, winterjas, sjaal en handschoenen waren nodig tijdens ons bezoek aan Zion. Je moet er in deze periode rekening mee houden dat een aantal zaken gesloten zijn in het park want dit is gewoon te gevaarlijk. Een wandeling als Angels Landing is bijvoorbeeld niet begaanbaar in de winter. Het grote voordeel van een winterwandeling door Zion is de enorme rust. In de zomer is het vaak erg druk maar in de winter is het heerlijk rustig.

Emerald Pools Trail Wij zochten in het Visitors Center naar een kleine eenvoudige wandeling waar de omstandigheden goed genoeg waren en niet te gevaarlijk vanwege sneeuw en ijs. Hier adviseerde ze Emerald Pools Trail. Deze wandeling was redelijk vlak tot de Lower Emerald Pool en er lag prachtige verse sneeuw. De informatie was in ieder geval inspirerend en besloten we met de gratis shuttlebus richting halte: “Zion Lodge” te rijden.

Emerald Pools Trail

De trailhead is aan de overzijde van de weg. Hier starten twee routes, de Lower Pool Trail en de Middel Pool Trail. Vanaf de Middle Pool kan je ook nog richting de Emerald Upper Pool wandelen.

De Lower Pool Trail is een eenvoudige, bijna vlakke, wandeling. Vanaf het bruggetje loop je in circa 15 minuten naar de Lower Emerald Pool. Hierbij is het hoogte verschil circa 50 meter. De Middle Pool Trail begint op dezelfde plaats maar loopt iets hoger. Je bereikt de Middle Pool in circa 25 minuten waarbij het hoogteverschil circa 100 meter is. Hier vandaan kan je via de Upper Pool Trail naar de Upper Emerald Pool. Dit extra stuk is circa 400 meter waarbij je nog zeker 100 meter extra moet klimmen. Tijdens onze wandeling was de trail geopend tot en met de Lower Pool wat zeer goed te doen was en tevens prachtig in combinatie met de vers gevallen sneeuw.

Onze winterwandeling door Zion NP was echt prachtig. De rust, het prachtige uitzicht en kleuren maakte deze wandeling zo bijzonder! Veel wandelingen zijn in de winter gesloten maar ondanks dat was ons bezoek aan Zion in de winter erg indrukwekkend.

Lower Emerald Pool Zion NP

Openingstijden

Emerald Pools Trail is het gehele jaar geopend. Wel zullen er, zoals bij ons, delen van de route gesloten zijn wegen ijs en sneeuw.

Entreegeld

Je betaald alleen toegang voor het betreden van Zion NP. Mocht je een America the Beautiful pas hebben dan kan je hiermee Zion NP betreden en dan met de gratis shuttlebus naar de halte. De wandeling zelf vereist geen extra entreegeld.

Waar?

Emerald Pools Trail vind je in Zion NP. Stop met de gratis shuttlebus bij halte: “Zion Logde”. Emerald Pool Trails start aan de overzijde van de weg. Wij deden de Lower Pool Trail maar ook de Middle Pool Trail start hier. Wanneer de Upper Pool Trail geopend is kan je deze aansluitend lopen.


Kaart en route naar Emerald Pools Trail in Google Maps.

Foto’s

Tip

Hou jij ook van hiken en avontuur? Bekijk dan eens het boek van Tamar Valkenier – Fulltime Avonturier. Het boek gaat niet speciaal over Amerika, of Zion National Park maar over vrijheid, alles achterlaten en op avontuur gaan. Mogelijk geeft dit zelfs inspiratie voor een volgende reis naar het Zuidwesten van Amerika.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*