Fietsen vanuit Santa Monica naar Venice Beach

Fietsen van Santa Monica naar Venice Beach

Fietsen tussen Santa Monica en Venice Beach LA staat natuurlijk bekend om Hollywood, Beverly Hills en de pretparken maar je mag LA ook zeker niet verlaten zonder een bezoek aan Santa Monica en Venice Beach.

Fietsen Santa Monica

Vanuit Santa Monica kan je heerlijk fietsen. Je kan richting Malibu maar ook via Venice Beach helemaal richting Redondo Beach. Een fietstochtje langs de kuststrook van Los Angeles is echt een must als je hier bent. Je huurt de fietsen eenvoudig in Santa Monica of Venice Beach en je kan direct op pad. Wij hadden onze fietsen, zonder reservering, gehuurd bij Sea Mist Rentals direct aan de Santa Monica Pier. Je huurt een fiets voor 7$ per uur en eventueel kan je een hele dag op pad voor 20$. Kinderfietsen kan je hier huren voor 5$ per uur en 12$ per dag. Ook tandems, rollerskates en andere rollende voertuigen zijn beschikbaar. Bij Sea Mist Rentals kan je trouwens niet pinnen, dus vergeet geen cash geld mee te nemen.

Venice Beach

Muscle Beach Wij hadden eerst in de ochtend de Pier bezocht en gingen daarna voor de fietstocht, dit was achteraf niet een hele slimme planning omdat het in de zomer nogal warm is op het strand en dus ook tijdens de fietstocht. Hou hier dus zeker rekening mee en neem voldoende water mee. Vanuit Santa Monica kozen wij ervoor om richting het zuiden naar Venice Beach te rijden want dit wilde wij zeker met eigen ogen gezien hebben. Venice Beach heeft een leuke boulevard met wat kunst en galleries. Wij wilde vooral het beroemde Muscle Beach bekijken waar enkele sporters op het strand aan het trainen waren. Venice beach is slechts 10 minuten fietsen wat zelfs in de brandende zon goed te doen was. Bekijk de kaart van LA County om te zien waar alle fietspaden door LA lopen.

Parkeren

Wie eens in LA geweest is zal zich zeker de enorme files herinneren. Soms kan je amper met je auto van A naar B dus is de fiets een ideaal vervoersmiddel om de kust te verkennen. Wij parkeerde de auto, voor niet heel veel geld, in de parkeergarage van het winkelcentrum Santa Monica Place. Dit winkelcentrum ligt op enkele minuten loopafstand van de Santa Monica Pier. Onderweg kom je eventueel nog langs de McDonalds voor een lekker ijsje. In het winkelcentrum zit ook nog een fijne Cheesecake Factory.

Fietsen reserveren?

Wij zijn gewoon naar de Pier in Santa Monica gereden en konden zonder reservering de fietsen huren en zijn zelf wat gaan rond fietsen. Kijk af en toe wel even op Groupon want soms zijn er aanbiedingen te vinden om de fietsen met korting te huren. Je kan ook eventueel via Viator een georganiseerde fietstour reserveren.

Informatiebladen

Santa Monica Pier Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over de Santa Monica Pier in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Reviews

Wij hebben echt genoten van onze fietstocht maar wat vinden jullie ervan? Wij horen graag je ervaringen via een onderstaande reactie.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten? Schrijf je dan hier in voor onze gratis berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*