Florida Keys: Bezoek het Turtle Hospital op Marathon

The Turtle Hospital

The Turtle Hospital Midden op de Florida Keys, om precies te zijn op Marathon, vind je een uniek project. Wil je iets leren over de wateren rondom de Florida Keys, iets goed doen voor de natuur en ook nog eens vermaakt worden? Breng dan zeker een bezoek aan dit bijzondere ziekenhuis The Turtle Hospital!

Turtle Hospital

The Turtle Hospital is een non-profit project van de beroemde sea turtle man Richie Moretti. In 1986 veranderde hij zijn motel in een “turtle rehab center” en het gebouw ernaast in een ziekenhuis. Sindsdien worden hier jaarlijks vele zeeschildpadden opgevangen om te rehabiliteren. De meeste schildpadden worden binnen gebracht met tumoren, plastic in hun maag of kapotte schilden. De zeeschildpadden worden in het ziekenhuis geopereerd, tumoren en plastic worden verwijderd. Wanneer het kan worden schilden gerepareerd met glasvezel.

The Turtle Hospital Als de zeeschildpadden zijn geopereerd dan kunnen ze herstellen in kleine basins. Eenmaal aangesterkt worden ze in grotere basins geplaatst met andere zeeschildpadden. Alles heeft als doel om de schildpadden uiteindelijk weer uit te zetten in de wateren rond de Keys. De afgelopen jaren heeft het Turtle Hospital al duizenden zeeschildpadden opgevangen, geopereerd en weer uitgezet.

De doelstelling van het ziekenhuis is om alle inkomsten van de entreegelden te besteden aan het helpen van de deze schildpadden. Inmiddels heeft de kliniek volwaardige dierenartsen en verzorgers in dienst.

Educatief

Elke rondleiding duurt circa 90 minuten waarbij je informatie krijgt over de zeeschildpadden. Tijdens de rondleiding kom je langs de operatiekamers waar mogelijk ook op dat moment een schildpad wordt geopereerd. Je krijgt les over de omgeving en de gevolgen van plastic voor het milieu. Je komt langs de kleinere en grotere basins waar je alle schildpadden kan zien en zelfs kan voeren.

De rondleiding is erg leerzaam en leuk! De gidsen en werknemers stralen echt liefde uit voor het werk wat ze doen. Maar let op! De hele rondleiding duurt 90 minuten en is uiteraard volledig in het Engels. Vooral voor kleine kinderen kan het best lang duren en zeker in de zomer is het erg warm op het terrein. Drink in ieder geval voldoende vooraf en neem water mee. Let er vooral op bij de kleine kinderen want dit kan ongezien misgaan, zoals bij ons.

Entreegeld

Een bezoek aan het Turtle Hospital is niet goedkoop. Wel goed om te weten is dat de Turtle Hospital een non-profit organisatie is. Alle inkomsten gaan naar het redden, verzorgen, opereren en weer uitzetten van de zeeschildpadden.

Volwassen (13+): $27,-
Kinderen (4-12): $13,-
Kinderen (<4): gratis
(Tarieven februari 2021)

Reserveren kan via de website en facebookpagina van het Turtle Hospital. Er worden via Viator dagtours georganiseerd vanuit Key West. Alle  handige links over The Turtle Hospital vind je onderaan.

Openingstijden

Dit bijzondere ziekenhuis met schildpadden is dagelijks geopend van 9:00 – 18:00 uur met een rondleiding op elk heel uur. De eerste rondleiding start om 9:00 uur en de laatste om 16:00 uur. In het laagseizoen is reserveren niet nodig maar in het hoogseizoen wel.

Waar

Je vindt het Turtle Hospital ongeveer halverwege de Overseas Highway 1 te vinden op Marathon.

Adrea: 2396 Overseas Hwy, Marathon, FL 33050, Verenigde Staten

Route en kaart naar The Turtle Hospital op Marathon Florida Keys.

Foto’s

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*