Tip Mono Lake South Tufa Area bij Lee Vining

Guido

Moderator
Mono Lake South Tufa Area
Mono Lake is een prachtig meer bij Lee Vining. Lee Vining ligt aan de noordoostkant van Yosemite National Park, aan het begin (of einde) van de Tioga Pass. Ben je onderweg tussen Death Valley en Yosemite? Maak hier dat zeker een tussenstop of zelfs overnachting!

South Tufa Area

Op de website heb ik al eerder een uitgebreid bericht gemaakt over Mono Lake. Wij kamen hier bij toeval achter waardoor Mono Lake een bijzonder aangename verrassing was!

Mono Lake is een zoutmeer wat bekend staat om de Tufa's, de zoutpilaren. Via een korte wandeling vanaf de parkeerplaats loop je richting de waterkant en kan je tussen de zoutpilaren doorlopen.

Ben je in de buurt van Lee Vining aan de oostkant van Yosemite? Breng dan zeker, het liefst bij zonsondergang, een bezoek aan dit prachtige meer!

Informatieblad

Ben je nieuwsgierig geworden? Download dan ook de speciale PDF over Mono Lake. Hierin vind je meer informatie over Mono Lake en handig om te gebruiken, ook als je geen verbinding hebt ter plaatse.

Foto's

Hier onder enkele foto's om een indruk te krijgen van Mono Lake.

Mono-Lake-800px-20170809-IMG_6267.jpg


Mono-Lake-800px-20170809-IMG_6265.jpg


IMG_6264-scaled-e1579939563105.jpeg


Locatie

 
Laatst bewerkt:
Ik heb helaas geen campground tips, helaas weinig ervaring mee. Mono Lake stopte wij bij toeval, we zagen het spontaan in een reisgids en gingen het "even" bekijken. Bij aankomst was het eigenlijk verrassend mooi, leuk om zo tegen iets aan te lopen onvoorbereid.

Deze hoek überhaupt slecht voorbereid, want rechtsboven boven Mono Lake ligt ook de Ghost Town Bodie, deze hebben wij helaas gemist.
 
Terug
Bovenaan