Arizona Hooverdam Er is niks lekkerder dan compleet verzorgt op reis gaan. Diverse betrouwbare reisbureau’s zijn gespecialiseerd om dit voor jou tot in de puntjes te regelen. Zij kennen de wegen en hebben de ervaring om dit goed te doen.

Reuzensequoia in Yosemite

Tegenwoordig kan je zeer eenvoudig je rondreis zelf samenstellen waarvoor wij ook enkele tips op de website hebben. Één van de nadelen is echter dat dit vaak veel tijd kost om uit te zoeken en te regelen. Mocht je hiervoor geen tijd hebben of dit spannend vinden dan is een compleet verzorgde pakketreis iets voor jou.

Rondreizen Noord-Amerika

Wil jij een compleet verzorgde rondreis maken door Amerika of Canada? Breng dan een bezoek aan de onderstaande reisorganisatie.

Pakketreizen Amerika

Pakketreizen Canada

Bryce Canyon NP Navajo Loop Trail

FAQ

Wat is een pakketreis?

Het woord pakketreis is niet zomaar een kreet. Aan pakketreizen zijn door de wet extra regels verbonden. Hierdoor heb je vaak meer bescherming dan wanneer je losse onderdelen boekt. Zowel de ANVR als ACM hebben een duidelijke definitie voor een Pakketreis. Er moet minimaal sprake zijn van twee verschillende reisdiensten die minimaal 24 uur moeten duren met 1 overnachting. Hiervoor komen is aanmerking:

 • Personenvervoer
 • Accommodatie
 • Verhuur auto’s of andere motorvoertuigen
 • Overige reisdiensten (excursies, rondleiden en toegangskaarten evenementen)

Een combinatie van bovenstaande reisdiensten moeten zijn afgenomen en voldoen aan minimaal één van de volgende zes voorwaarden:

 1. Combinatie reisdiensten bij één handelaar.
 2. Twee reisdiensten afzonderlijk afsluiten maar bij één verkooppunt.
 3. Reisdiensten gefactureerd onder één totaalprijs.
 4. Reisdiensten aangeboden onder de term pakketreis.
 5. Reisdiensten gecombineerd na de overeenkomst.
 6. Via onderling verbonden online boekingsprocedures afgenomen. Naam, betalingsgegevens en email dienst binnen 24 uur tussen handelaren zijn uitgewisseld.

Uitzondering:

 1. Wanneer het personenvervoer of de accomodatie wordt gecombineerd met een toeristische reisdienst en deze minder is dan 25% dan de waarde van de combinaties, dan telt de combinatie niet als een pakketreis.

Bekijk het onderstaande korte filmpje van de ANVR waarin het bovenstaande duidelijk wordt uitgelegd.

Nieuws: dit onderdeel van de website is in bewerking. Kom regelmatig terug en lees onze updates.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.