Zonsverduistering 2017 Rexburg Wie van zonsverduisteringen en rondreizen door Amerika of Canada houdt, kan op 8 april 2024 voor de tweede keer in “korte tijd” zijn of haar geluk niet op. Dan zal er weer een totale zonsverduistering in Noord-Amerika te zien zijn. In 2017 was de laatste totale zonsverduistering in Noord Amerika met een maximale duur van 2 minuten en 40 seconden. In 2024 zal de verduistering maximaal 4 minuten en 28 seconden duren en totaliteitspad loopt van Mexico in het zuidwesten, over Dallas, langs Detroit, Toronto, Montreal en verlaat Noord-Amerika via het uiterste noordoosten van Canada. Wil je mee discussiëren over de zonsverduistering in 2024? Bezoek dan ons Amerika Forum.

Wanneer je speciaal voor de zonsverduistering naar Noord-Amerika gaat reizen dan moet je al snel kiezen voor gebieden waar de zon in april met grote zekerheid zal schijnen en de verduistering het langste duurt. De echte eclipsjagers zullen kiezen voor Texas of gaan naar Mexico.

Rondreizen Noord-Amerika

Op deze website zullen wij de komende jaren dit onderdeel enorm gaan uitbreiden met informatie over de zonsverduistering 2024. Hoe kom je bij de zonsverduistering 2024? Waar is de zonsverduistering 2024? We zullen praktische informatie delen, rondreizen op papier uitwerken en waarschijnlijk nog veel meer op basis van ervaringen tijdens de zonsverduistering van 2017.

Amerika

Gebieden

De totale zonsverduistering zal in de onderstaande gebieden in Amerika te zien zijn. Klik op de onderstaande gebieden of klik hier voor alle gebieden.

Arkansas Illinois Indiana
Kentucky Maine Michigan
Missouri New Hampshire New York
Ohio Oklahoma Pennsylvania
Tennessee Texas Vermont

Canada

Gebieden

De totale zonsverduistering zal in de onderstaande gebieden in Canada te zien zijn. Klik op de onderstaande gebieden of klik hier voor alle gebieden.

New Brunswick Newfoundland en Labrador Nova Scotia
Ontario Prins Edwardeiland Quebec

Eclipsreizen

Je kan een rondreis zelf samenstellen maar diverse grote en betrouwbare reisorganisaties hebben ervaring met het organiseren van Eclipsreizen. In aanloop naar de zonsverduistering van 2024 zullen we de beste voor jullie verzamelen.

  • Volgt.

Zonsverduistering 2017 foto’s

In 2017 hebben wij de zonsverduistering bekeken in Rexburg (ID).

Totaliteitspad

Hoe lang duurt de zonsverduistering 2024? Dit is helemaal afhankelijk van de plaats waar je het verschijnsel gaat bekijken. Je kan in ieder geval het langste genieten van de verduistering wanneer je exact op de centrale lijn van het totaliteitspad staat. Voor de maximale tijd (4m28s) moet je naar Mexico. In Amerika duurt de zonsverduistering het langst in Texas (4m23s) en zal steeds korter worden naar mate je verder in het noordoosten, bijvoorbeeld in Canada, op het pad staat. Het totaliteitspad loopt over de Niagara watervallen waar de zon maximaal 3 minuten en 30 seconden verduisterd zal zijn. Een totale zonsverduistering tijdens je rondreis door Canada en je bezoek aan de Niagara watervallen zou wel een geweldige ervaring zijn, mits het weer het toe laat.

Links

Great American Eclipse

Op de website van de Great American Eclipse kan je ontzettend veel Engelstalige informatie vinden over de zonsverduistering van 2024 in Amerika en Canada waaronder deze prachtige kaart.

©Great American Eclipse

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.