Miami Beach Lifeguard tower Welkom bij onze route voor een 10-daagse rondreis door Florida. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dit is een ambitieuze route om in 10 dagen te doen. De route brengt je langs alle hoogtepunten van Florida maar er is geen tijd ingeruimd voor de Disney Parken en Studio’s in Orlando. Wanneer je deze wil bezoeken dien je de reis aan te verlengen met extra overnachtingen in Orlando. Je kan eventueel ook bezoek aan de Florida Keys schrappen uit de rondreis. Je bent gelukkig flexibel, niets moet en alles mag, je gaat de reis namelijk zelf plannen! Wil je langer in Florida blijven? Bekijk ook de voorbeelden voor een reis door Florida in 18 dagen of 21 dagen.

Route: Florida 10 dagen
Aantal dagen: 10
Totale afstand: 1600 km
Meer informatie: Lees al onze berichten over Florida.
Reisschema: reisschema downloaden in pdf.
Zelf samenstellen: Vliegtickets & Huurauto’s
Reisinformatie: Bekijk en download gratis reisinformatie over Florida.
Pakketreizen:
 Liever geheel verzorgd op reis? Klik hier voor pakketreizen.

TIPS: tussen de route staan enkele belangrijke tips voor deze rondreis.

(Tekst gaat verder onder kaart)

Rondreis Florida 10 dagen route

Route

  1. Orlando
  2. West Palm Beach
  3. Miami Beach
  4. Key West
  5. Islamorda
  6. Naples
  7. St. Pete Beach
  8. Orlando

Orlando

Dag: 1
Overnachtingen: 1

Orlando World of Disney

De start van je rondreis begin je natuurlijk in Amsterdam of Brussel en vlieg je, eventueel met een tussenstop, naar Orlando. Vanwege het tijdsverschil zal je slechts enkele uren later aankomen dan dat je vertrokken bent. Na aankomst haal je de huurauto op en rij je naar je hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je eventueel nog Orlando verkennen of lekker gaan ontspannen in je hotel.

Tip: tijdens deze 10-daagse rondreis door Florida is geen ruimte voor de Disney Parken of Universal Studio’s. Eventueel kan je de rondreis eenvoudig verlengen door hier na aankomst langer te blijven of aan het einde langer te blijven met enkele dagen pretparken.

Orlando hotels

West Palm Beach

Dag: 2
Overnachtingen: 1
Afstand: 350 km.

Vanuit Orlando rij je vandaag via Kennedy Space Center naar West Palm Beach. Met een beetje geluk kan je hier zelfs een lancering meemaken. West Palm Beach wordt het St Tropez van Florida genoemd. Palmbomen, grote huizen en luxe jachten.

West Palm Beach hotels

Miami Beach

Dag: 3 & 4
Overnachtingen: 2
Afstand: 120 km.

Ocean Drive Miami Meach Beleef het luxe strandleven in Miami Beach. Hier bezoek je de stranden met de bekende gekleurde strandwacht huisjes. Je kan hier heerlijk wandelen over de beroemde Ocean Drive of fietsen over de lange boardwalk langs de witte stranden. In het Art Deco District staan honderden pastel gekleurde gebouwen. Bezoek Ocean Drive ook vooral in de avond als alles prachtig is verlicht met neon verlichting.

Tip: tijdens onze 10-daagse rondreis door Florida hebben wij ervoor gekozen om 2 nachten te verblijven in Miami Beach. Uiteraard kan je hier ook 1 nacht blijven en deze extra dag ergens anders op de route besteden.

Miami Beach hotels

Key West

Dag: 5
Overnachtingen: 1
Afstand: 270 km.

Vanuit Miami Beach rijden we vandaag naar de meest zuidelijke bestemming van de rondreis. We zullen via de Overseas Highway naar Key West rijden.

Key West hotels

Islamorada

Dag: 6
Overnachtingen: 1
Afstand: 130 km.

Islamorada Florida Keys Op de terugweg vanaf Key West kan je overnachten op Islamorada. Dit eiland ligt op ongeveer een derde van de Florida Keys (vanaf Miami) met enkele hotels, resorts en restaurantjes. Omdat Islamorada erg smal is liggen de meeste hotels en resorts hier direct aan de Oceaan of de Golf van Mexico. Op dit eiland kan je enkele dingen bezoeken zoals het History of Diving Museum, Theater of the Sea en het Hurricane Monument.

Hadley House Resort (review met foto’s) is een leuke aanrader voor een overnachting op Islamorada.

Islamorada hotels

Naples

Dag: 7
Overnachtingen: 1
Afstand: 270 km.

Airboat Tours Everglades Vanuit Islamorada vertrekken we vandaag vroeg richting Naples want er valt onderweg een hoop te zien en te doen. De route gaat vandaag langs de Everglades en Big Cypress National Preserve. Één van de hoogte punten van vandaag kan een tochtje met een Air Boat zijn. Dit kan je langs de Hwy 41 op enkele plaatsen doen. Hier zal je voornamelijk over de grassen racen en veel alligators kunnen zien. Onderweg richting Naples kan je een stukje omrijden via de Loop Road. Dit stukje weg door de Everglades en Big Cypress National Preservé is een aanrader! Deze Loop Road is gratis en start direct na het Indianendorpje Miccosukee. Eenmaal weer op de Hwy 41 richting Naples tref je aan je linker hand Kirby Storter Roadside Park. Afhankelijk van de tijd rij je hierna door naar Naples of je maakt nog een tussenstop bij Everglades City. Vanuit dit plaatsje vertrekken ook diverse Airboat tours. De natuur is hier wel iets anders, minder grassen en racen en meer varen tussen mangrove.

Wanneer je in Naples bent dan is het bijna een must om de witte stranden te bezoeken. Maak ook een wandeling over de Pier van Naples en bekijk de ondergaande zon. Kijk ook in het water want de kans dat je hier Dolfijnen en Manatees (zeekoeien) ziet is erg groot.

Naples hotels

St. Pete Beach

Dag: 8
Overnachtingen: 1
Afstand: 250 km.

St. Pete staat bekent om de prachtige witte stranden waar je vandaag heerlijk kan relaxen na aankomst uit Fort Myers. Hier kan je zwemmen, fietsen, vissen of lekker snorkelen. Bezoek eventueel het Salvador Dali Museum en in John’s Pass Village de leuke souvenirwinkeltjes..

St. Pete Beach hotels

Orlando Orlando World of Disney

Dag: 9
Overnachtingen: 1
Afstand: 180 km

Vandaag rij je terug naar Orlando. Eventueel kan je eerst nog lekker op het strand verblijven of wat souvenirs kopen. De rit terug naar Orlando duurt circa 2 uur waarna je bij je favoriete restaurant voor de laatste keer kan dineren.

Orlando hotels

Retourvlucht

Dag: 10
Overnachtingen: –
Afstand: –

Dag 10 staat in het teken van je retourvlucht. Afhankelijk van je vlucht kan je vandaag misschien nog wat winkelen in één van de outlets en dien je de huurauto voor vertrek terug te brengen naar de luchthaven. Afhankelijk van je vertrektijd zal je door het tijdsverschil misschien vertrekken op dag 10 en is je aankomst op dag 11 in Amsterdam of Brussel.

Reisschema’s

Je kan de reisschema’s ook downloaden (pdf) om ze later nog eens rustig te bekijken. De schema’s staan vol met handig links om de reis zelf te plannen.

Reisinformatie

Loop Road Everglades Download de onderstaande informatie over bezienswaardigheden in Florida. Bekijk onze speciale pagina met downloads voor alle informatiebladen.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*