Top 5 gratis bezienswaardigheden in San Francisco

Painted Ladies

Je reis door Amerika kost je waarschijnlijk een fortuin en dat is het meer dan waard! Maar zou het niet leuk zijn om de mooiste bezienswaardigheden van San Francisco gratis te bezoeken. Dat kan! bekijk hieronder onze top 5 met bezienswaardigheden die gratis te bezoeken zijn.

Top 5 gratis bezienswaardigheden San Francisco

Om je bezoek aan San Francisco eenvoudig te maken hebben wij een top 5 samengesteld van gratis bezienswaardigheden in San Francisco. De onderstaande plaatsen kan je gratis bezoeken zonder ook maar één cent uit te geven.

5. Hilton Union Square Sky Bar

Sky bar Hilton Union Square Op nummer vijf in onze top 5 met gratis bezienswaardigheden staat de rooftop bar in het Hilton Union Square. De Cityscape Lounge zoals het Hilton de sky bar noemt is op de 46ste etage van het hotel. Vanuit het hotel heb je een 360-graden panoramisch uitzocht over de San Francisco en de zicht op bekende gebouwen als de Golden Gate Bridge en Alcatraz. De Cityscape Lounge is dagelijks geopend vanaf 16:30 uur. In de bar kan je een drankje drinken. Er worden ook wat kleine hapjes gegeten worden. Toegang tot de bar is gratis en genieten van het uitzicht ook!

Vergelijk de prijzen en beschikbaarheid van het Hilton Union Square in San Francisco bij de onderstaande website.

Hilton Union Square

Sky bar Hilton Union Square

4. Painted Ladies

Painted Ladies Erg leuk om te bezoeken zijn de Painted Ladies aan Steiner Street bij Alamo Square. Deze rij victoriaanse huisjes zijn wereldberoemd. Voor de huizen is een groot grasveld, op een heuvel, waar je heerlijk kan liggen genieten van het uitzicht. In de stad zijn meerdere gekleurde huizen te vinden in de Victoriaanse stijl te vinden maar de Painted Ladies aan Steiner Street zijn de meest bekende. Picknicken in het gras, wandelen door de straat en de huizen fotograferen, het is allemaal gratis!

Painted Ladies

3. Pier 39

Pier 39 De top 3 beginnen we met Pier 39. Dit is een winkelgebied en grote toeristische attractie het oosten van Fisherman’s Wharf. De pier is vol met winkels en restaurants. Vanaf de pier kan je Alcatraz, Angel Island en de Golden Gate Bridge zien.

Één van de belangrijkste attracties van Pier 39 en San Francisco zijn de Californische zeeleeuwen die op de pontons in de haven liggen te zonnen. Een wandeling over de pier wandelen en de zeeleeuwen bekijken is helemaal gratis!

Zeeleeuwen Pier 39 San Francisco

2. Lombard Street

Lombard Street De tweede plaats word ingenomen door Lombard Street. Deze meest bochtige straat ter wereld loopt over de Russian Hill. Het bochtige deel van Lombard Street is slechts één huizenblok lang in de lange straat (4,5 km) die van oost naar west loopt in San Francisco.

Het bochtige deel van Lombard Street bestaat uit 8 scherpe haarspeldbochten. De straat is eenrichtingsverkeer richting het oosten, de heuvel af. Tot voor kort mocht je gratis over Lombard Street rijden maar in 2019 is er een wetsvoorstel aangenomen om tol te gaan heffen voor een autoritje. Je kan heerlijk wandelen langs Lombard Street. Langs beide kanten van de weg is een voetpad waar je omhoog kan klimmen en afdalen. Een wandeling door deze beroemde straat is gratis!

Lombard Street

1. Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge Deze wereldberoemde hangbrug is natuurlijk de nummer 1 van onze top 5! De Golden Gate Bridge, met een totale lengte van 2737,4 meter, is een van de meest herkenbare symbolen van San Francisco. De brug, over de opening van de San Francisco Bay, verbindt het zuidelijke schiereiland van San Francisco met Marin County in het noorden. De pilaren van de brug zijn 227,4 meter hoog, de doorvaarthoogte is 67 meter.

Een wandeling over de Golden Gate Bridge is helemaal gratis! Je kan zelfs op een enkele parkeerplaats in de buurt gratis parkeren. Aan de westelijke kant van de brug, de oceaanzijde, loopt een breed pad waar je kan wandelen en fietsen. Een echte aanrader is om op een mooie dag een fiets te huren en de hele brug te fietsen. Tijdens deze wandeling kan je enkele iconische foto’s maken van de brug bij zonsondergang.

Golden Gate Bridge

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*