Californië met een doel: Horsetail Fall (Firefall) in Yosemite

Yosemite Falls

Laatste update:

Soms moet je blijven dromen. Zelfs tijdens deze Coronacrisis is het leuk om weg te dromen van een mooie reis door Amerika. Sinds onze eerste reis door Yosemite heb ik al de wens om één keer in mijn leven de Horsetail Fall te bekijken. De waterval is normaal gesproken natuurlijk prachtig om te zien maar ik doel op de Firefall. Soms moet je dromen waarmaken en zijn de voorbereidingen voor 2021 of 2022 gestart!

Update voorbereidingen

 • 13-7-2020: reisdata 14 februari 2021 tot en met 22 februari 2021 vastgesteld.
 • 13-7-2020: retourticket KLM naar San Francisco gereserveerd.
 • 14-7-2020: Huurauto gereserveerd via Rentalcars.com.

Yosemite Horsetail Fall

De Horsetail Fall stort ten oosten van El Capital naar beneden en is een seizoensgeboden waterval. De totalen hoogte van de waterval is circa 650 meter voornamelijk in de lente en zomer te zien is. De reden waarom ik deze waterval wil zien is omdat slechts een kleine periode per jaar, als de omstandigheden goed zijn, de waterval prachtig oranje en/of rood kleurt door de ondergaande zon. Het lijkt dan of er lava van de berg stroomt.

 • Er moet voldoende water stromen.
 • Er moet voldoende nevel zijn.
 • De zon moet de waterval goed verlichten, dus geen wolken.

Omdat het zonlicht goed op de waterval moet vallen is dit spektakel sowieso alleen zichtbaar in de laatste twee weken van februari. Omdat dit in de winter is kan het voorkomen dat het nog te koud is en er te weinig water stroomt. De omstandigheden luisteren dus erg nauw.

Firefall

De gekozen naam: “Firefall“, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Natuurlijk ziet de waterval er spectaculair uit als alles goed gaat maar de naam heeft een andere herkomst. Tot 1968 werd er namelijk een bijzonder (controversieel) ritueel gehouden in Yosemite. Tijdens dit ritueel werden er brandende kolen vanaf Glacier Point (Hotel) naar beneden gegooid de Yosemite Valley in. Wanneer hier vanaf een afstand naar gekeken werd leek het op een gloeiende waterval. Het ritueel werd in 1968 verboden.

Planning

Om Horsetail Fall te gaan bekijken is er een uitdagende planning nodig. De periode staat namelijk vast, het is winter en voor deze website wil ik meteen meer winterse foto’s maken. Afhankelijk van de Coronacrisis zal de trip in 2021 of 2022 moeten gaan plaatsvinden. Op de onderstaande punten wil ik winterse foto’s gaan maken.

 • Monterey
 • Pinnacles NP
 • Sequoia NP
 • Kings Canyon NP
 • Mariposa Grove
 • Yosemite NP
 • Horsetail Fall
 • Muir Woods

Een aantal dingen moet ik zeker nog uitzoeken. Zo zullen diverse weg afgesloten zijn en zal er in de parken waarschijnlijk sneeuw liggen waardoor sneeuwkettingen dan verplicht zijn. Het probleem is alleen dat het niet is toegestaan om op een huurauto sneeuwkettingen te gebruiken. Na enige contact met Yosemite NPS is het  OV via Yarts.com misschien een oplossing.

Reactie

Ik ben op zoek naar mensen die dit spektakel in het echt gezien hebben en mij van tips kunnen voorzien. Heb jij ervaringen met een bezoek aan Firefall? Heb jij tips? Do’s & Don’t? Laat dan graag onderaan een reactie achter. Wil je de ontwikkelingen van deze reis volgen? Laat dan een reactie achter en abonneer je op dit bericht.

Foto’s

Trouwe lezers van deze website weten inmiddels dat we alleen maar eigen foto’s plaatsen op de website en geen stockfoto’s. Oplettende lezers hebben dan ook al gezien dat de foto’s bij dit bericht van Yosemite Falls zijn. Om een indruk te krijgen van Firefall staan hieronder enkele foto’s van dit spektakel welke gepost zijn op Twitter.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 25 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Add your own review

Rating

*