Wanneer je een rondreis door Amerika of Canada wil maken dan heeft het veel voordelen om deze zelf te plannen. Vaak het goedkoper om je eigen rondreis te plannen want je kan goed inspelen op losse aanbiedingen. Je bent flexibel als je zelf gaat plannen en je kan precies zien wat je uitgeeft per onderdeel van je reis.

Stappenplan

Omdat er nogal wat op je af kan komen als je zelf een rondreis wil gaan plannen door Amerika of Canada hebben we een handig stappenplan voor je gemaakt.

1. Bepaal je reisbestemming

Dit lijkt een makkelijke keuze. Je bent op deze website gekomen dus je wil waarschijnlijk naar Amerika of Canada. Maar vergis je niet! De landen zijn erg groot! Wordt het Canada of Amerika? West of oost? Misschien wel zuid?

South Beach Wat wil je zien?

 • Regio’s; wat spreekt je aan in de landen?
 • Gebieden; Hou je van de kust? Wil je de bergen in of de woestijn?
 • Bezienswaardigheden; Wat wil je absoluut zien?
 • Wildlife; Ook hier geldt, wat wil je absoluut zien?

Wat wil je doen?

 • Ben je sportief?
 • Welke cultuur wil je ervaren?
 • Van welk eten en drinken hou je? Wil je uitgaan?
 • Welke attracties wil je echt ervaren?

Zomaar enkele vragen die je jezelf kan stellen voordat je een bestemming hebt gekozen. Lukt stap 1 niet direct ga dan verder met stap 2 en zet alle voor- en nadelen op een rijtje en besluit later waar je heen gaat. Mogelijk dat de gekozen reisperiode en duur al wat gebieden kan uitsluiten.

2. Bepaal wanneer je wil

Giant Sequoia's in Tuolumne Grove Voordat je door kan gaan naar stap 3 moet je exact weten wanneer je op reis wil en hoe lang. Wat wordt je dag van vertrek en wanneer ben je weer thuis. Er zijn enkele vaste omstandigheden die je keuze kunnen bepalen maar ook de antwoorden bij stap 1 kunnen een periode bepalen. Het klimaat en de seizoenen is geen onbelangrijk item bij het vaststellen van je keuze.

Omstandigheden

 • Schoolvakantie
 • Bouwvak
 • Evenementen
 • Klimaat & seizoen
 • Ticketprijzen
 • Autohuur & Camperprijzen

Hoe lang

Een ander belangrijk item voor je rondreis is ‘hoe lang’ je wilt gaan. Denk hierbij vooral aan een reisschema en de reisroute die je wilt maken. Je rondreis moet geen autorally worden waarbij je grote afstanden in korte tijd moet afleggen. Bekijk hiervoor zeker naar onze voorbeeldroutes.

3. Vliegtickets boeken

Goed! Inmiddels heb je besloten waar je heen gaat en hoe lang je gaat. Als het goed is heb je zelfs al vrij gevraagd en kan je de vliegtickets gaan reserveren. Vliegtickets reserveren is een klus op zich. Je kan ze ongeveer vanaf 12 maanden van te voren reserveren waarbij je wekelijks het verloop tot 9 maanden van te voren in de gaten kan houden.

Met of zonder tussenstop

Als je naar vliegtickets gaat zoeken dan kan je er in sommige gevallen voor kiezen om een tussenstop te maken. Een tussenstop kan voordelen hebben zoals een lager tarief maar je zou ook een tussenstop kunnen om iets extra’s te bezoeken. Bijvoorbeeld een tussenstop in New York voor of na je rondreis voor Zuidwest-Amerika.

Luchtvaartmaatschappij

Misschien zit je vast aan een bepaalde vliegtuigmaatschappij. Misschien heb je goede ervaringen bij een Airline en wil je nooit meer anders of vlieg je graag met ze vanwege een puntensysteem.

In alle gevallen klik je op de bovenstaande links en bekijk alle websites met vliegtickets om te vergelijken of klik direct naar je favoriete vliegtuigmaatschappij.

4. Rondreis met auto of camper

Dan de volgende hamvraag, wil je met de auto of een camper reizen? In stap 2 heb je al even kunnen snuffelen aan deze vraag want hier heb je waarschijnlijk al even de prijzen vergeleken om je reisperiode vast te stellen. Zo niet, dan moeten we nu gaan kiezen of je een rondreis met een auto of camper wil maken.

Huurauto

Fullsize SUV Amerika Een huurauto reserveren kan ook lastig zijn. In de eerste instantie kan je via vergelijkingssites bekijken wat het aanbod is en je ziet gelijk een richtprijs. Bedenk je goed dat je misschien wel 2 a 3 weken in een auto gaat rond rijden en mogelijk heb je enkele grote koffers mee waar je niet steeds mee wilt sleuren. Dus kies je auto niet te klein. Bedenk je ook dat kinderzitjes kopen bij aankomst in een Walmart goedkoper kan zijn dan huren. Hetzelfde geldt voor het huren van een navigatieset. Google Maps kan je kaarten offline gebruiken als je ze vooraf op je gadgets zet.

Heb je via een vergelijkingssite een mooie auto gezien bij Alamo? Misschien kan je via de eigen website van Alamo een goedkopere keuze of meer aanbod in dezelfde periode.

Huur je auto via de links op de bovenstaande pagina. Let erop dat je een auto huurt met “gratis annulering”. Hiermee houdt je de mogelijkheid om de reis te annuleren.

Camper

Voor veel mensen is het reizen met een camper door Amerika of Canada een grote droom. Het vrije gevoel en het overnacht op een campground in de natuur spreekt voor vele tot de verbeelding. Het kiezen van de juiste camper kunnen veel gespecialiseerde bedrijven zoals Travelhome je helpen.

Huur je camper via de links op de bovenstaande pagina.

5. Verdiep je in de bestemming

Nu je de vliegtickets en huurauto of camper hebt gereserveerd kan de voorpret verder gaan. Het is nu zaak dat alles komt te weten over de regio waar je gaat rondreizen. Je wilt niet iets missen waar je langsgereden bent. Je moet nu ook specifieker gaan bepalen waar je ergens ongeveer bent afhankelijk van je wensen, het weer en klimaat, evenementen etc.

6. Accomodaties & Campings

Treasure Island Las Vegas Je weet inmiddels hoe je ongeveer wilt rijden, wat je wilt zien en waar je ongeveer bent kan je accomodaties en campgrounds gaan reserveren. In het hoogseizoen moet je de meeste accomodaties van te voren reserveren anders zitten ze vol. Zeker in of nabij Nationale Parken moet je een jaar van te voren reserveren. Voor tussenstops heb je vaak meer tijd om een keuze te maken. Ook de beschikbaarheid van bepaalde attracties kunnen je route keuze voor hotels beïnvloeden.

Reserveer je accomodaties via de bovenstaande links. Bekijk ook onze voorbeeldroutes. Hierin hebben wij bij elke tussenstop diverse vergelijkingssites geplaatst om je hotels te zoeken. Let erop dat je een accommodatie huurt met “gratis annulering”. Hierdoor kan je altijd besluiten om de reis te annuleren.

7. Puntjes op de i

Je bent er klaar voor! Je weet wanneer je op reis gaat en waarheen. Je hebt inmiddels je vliegtickets, je huurauto of camper vastgelegd en je accomodaties. Er zijn nog een paar (essentiële) dingen te regelen voor je rondreis.

 • ESTA of ETA aanvragen
 • Reisverzekering afsluiten
 • Tours reserveren
 • Internationaal rijbewijs nodig?
 • Verdiep je in de verkeersregels

8. Genieten!

Één van de belangrijkste onderdelen van dit stappenplan moet je toepassen bij alle bovenstaande onderdelen. Een eigen rondreis samenstellen is een flinke klus waar je zin in moet hebben. Maar je verdiepen in je reis, lezen van reisverslagen, speuren naar koopjes en alles samenstellen geeft zo ontzettend veel voorpret.

Mocht je na het lezen van dit stappenplan alsnog besluiten dat je de rondreis liever niet zelf gaat plannen dan is een pakketreis echt iets voor jou. Er zijn enkele zeer goede online reisbureau’s gespecialiseerd in rondreizen door Amerika en Canada.

Fire Wave in de Valley of Fire

Hulp nodig?

Heb je vragen of wil je hulp bij het samenstellen van je rondreis? Je kan eenvoudig contact opnemen via Whatsapp op +31627884748 of via het contactformulier.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuws: dit onderdeel van de website is in bewerking. Kom regelmatig terug en lees onze updates.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.