Highway 1 ten zuiden van Big Sur afgesloten na storm en mudslides

Guido

Moderator
Gisteren is er een stuk van de Highway 1 weggeslagen door een storm. Hierdoor is de weg bij Big Sur afgesloten. Hopelijk is de weg snel gemaakt. In 2017 is het mooiste deel van de route het hele seizoen gesloten geweest vanwege herstelwerkzaamheden.

Bron: abc7news.com


 

Guido

Moderator
Inmiddels weet het AD.nl te melden dat er een onderzoek wordt gedaan of de weg te redden is. De reparatiewerkzaamheden zijn al begonnen maar gaan volgens de krant minimaal een jaar duren. Hiermee is de weg dus pas gerepareerd voor het vakantieseizoen 2022.

In 2017 was de weg ook al voor een groot gedeelte afgesloten. Vanaf Los Angeles tot San Luis Obispo hebben we langs de kust gereden. Vanaf San Luis Obispo hebben we de route binnendoor, over de US-101, richting Monterey gereden. Vanaf Monterey zijn we zover mogelijk richting het zuiden gereden over Highway 1 waarbij tot en met Big Sur zijn gekomen. Hierna hebben we hetzelfde stuk weer terug gereden naar Monterey.​
 
Laatst bewerkt:

Guido

Moderator
De schade aan Highway 1 gaat gerepareerd worden en is hopelijk voor de zomer klaar!

Om de deadline te halen zal er 7 dagen per week gewerkt moeten worden en hopelijk komt er geen storm die de werkzaam heden vertraagt. De reparatiewerkzaamheden gaan een slordige 11,5 miljoen dollar kosten. Hiervoor zullen tienduizenden kubieke meters grond worden verplaatst om het gat te vullen. Bij Rat Creek zullen er tevens werkzaamheden gedaan worden aan hoofdafvoer. Met deze werkzaamheden hoopt men in de toekomst nieuwe aardverschuivingen in dit gebied te voorkomen.

Bron: San Francisco Chronicle
 
Bovenaan