Reis 4x4 huren met of zonder kampeeruitrusting?

Pauline

Nieuw lid
Wij (2 volwassenen en 2 kinderen van 10 en 12) zijn bezig met het plannen van een rondreis in West Amerika voor aankomende zomer.

In Australië en Nieuw Zeeland reisden we met een camper en in Patagonië reden we van Punta Arenas naar Puerto Montt in een Toyota4Runner met rooftoptent. We weten nu dat we het leuk vinden om af en toe te kamperen maar dat we toch liever slapen in eenvoudige huisjes op campings of airbnb's met af en toe een luxe hotel tussendoor.

Voor de reis naar Amerika zijn we op zoek naar verhuurbedrijven die 4x4 auto's verhuren inclusief (basic) kampeeruitrusting. Ik heb een klein bedrijfje gevonden dat verhuurd wat we zoeken maar het is boven budget, voornamelijk omdat er geen verzekering in de prijs zit. Voor ons is het comfort en de veiligheid van de auto belangrijker dan de kwaliteit van de kampeeruitrusting.

Wat zouden jullie aanraden? Beter om een uitgeruste jeep te huren bij een gespecialiseerd bedrijf of een 'gewone' 4x4 van bijv. Alamo of Budget en zelf wat kampeerspullen te kopen bij Walmart (en aan iemand te schenken na afloop van de reis)?

Heeft iemand ervaring met huren via Outdoorsy? Daar staan enkele voertuigen op die geschikt zouden kunnen zijn maar ik heb geen idee hoe de verzekering er daar uitziet.

Alvast bedankt voor de tips!
 
Hi Pauline, welkom!

Ik heb er helaas niet veel ervaring mee. Wel lees ik vaak dat mensen, zoals je al voorstelde, bij de Walmart goedkope kampeerspullen kopen. Helaas heb ik te weinig ervaring of dat dan veel goedkoper is tov huren.

Kost een uitrusting veel geld?
 
Ik zie dat TS niet meer gereageerd heeft. Ik lees dit wel vaker maar waar ik dan nieuwsgierig naar ben, wat willen jullie met die 4x4 gaan doen. Waar willen jullie in de VS dan naar toe rijden dat jullie denken hier een 4x4 voor nodig te hebben. Je hebt het al ondervonden "Off-Road rijden" in de VS is verzekeringstechnisch erg riskant en met een "gewone 4x4" ook niet toegestaan. Als het via een gespecialiseerd bedrijf al mag is dit erg duur.

Mijn advies zou dan ook zijn, huur een "gewone SUV" en blijf op de wegen/paden waar dat is verzekeringstechnisch is toegestaan. Ik kan uit jullie posting niet opmaken waarom dat niet zou kunnen en de VS geeft genoeg mogelijkheden om te doen wat jullie nu hebben beschreven.

Vwb kampeeruitrusting ga ik met Guido mee, op de website van Wallmart, Sears, of het wat duurdere Sports Authority kan je zien wat dat in de VS allemaal gaat kosten. Wij hebben ooit een kampeeruitrusting bij Sears gekocht en later mee naar NL genomen. Kon toen nog met 2x23kg bagagevrijdom PP. Prima spul, maar ik heb geen idee meer wat we toen betaald hebben.
 
Terug
Bovenaan