Tip Loop Road langs Hwy 41

Guido

Moderator
Mocht je een rondreis maken door Florida dan is dit iets wat je zeker gedaan moet hebben!

Als je tussen Naples en Miami, of andersom, rijdt dan moet je natuurlijk de Hwy 41 nemen langs Big Cypress National Preserve en de Everglades. Langs deze weg vind je enkele fraaie stops en natuurlijk de Airboats.

Wat je hier ook moet doen is een een stukje parallelweg nemen langs de Hwy 41. Dit stukje weg wordt "Loop Road" genoemd en je vindt het tussen het indianendorp Miccosukee en Monroe Station. De weg is circa 38 kilometer lang en gaat circa 30 kilometer over een onverharde weg. Let op dat dit eigenlijk niet is toegestaan door verhuurbedrijven, dus rijden op eigen risico. Toen ik hier was konden we de weg prima rijden maar in een natter seizoen zullen er misschien flinke plassen staan.

Dit stukje weg is echter prachtig! Je krijgt hier een goede indruk van de natuur en er is langs de weg erg veel wildlife te vinden! Kijk goed tussen de bomen, in het water en maak regelmatig een stop. Let op dat de alligators hier dicht aan of zelfs op de weg liggen of lopen. Dus pas op!

Op de website heb ik een verslagje geschreven. Klik hier voor meer informatie over de Loop Road Scenic Drive.

Gieren op de Loop Road Scenic Drive in Florida

Alligator langs de Loop Road Scenic Drive

Loop Road Scenic Drive


Bestanden

Reisinformatie Loop Road
Dus de bestanden vind je een PDF met reisinformatie over de Kirby Storter Boardwalk. Deze kan je eenvoudig downloaden en ter plaatse, offline gebruiken.

Bestand downloaden.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Terug
Bovenaan