De Loop Road langs Hwy 41 mag je niet missen in Florida!

Loop Road Florida

Loop Road Florida Je kan hem erg snel missen op je rondreis door Florida, de Loop Road. Maar dit stukje weg langs de Hwy 41 mag je niet missen en is een echte aanrader! Een prachtig onverhard pad door Big Cypress National Preserve en de Everglades en nog gratis ook!

Rondreis Florida

Southernmost Point Veel mensen dromen ervan om heerlijk in de winter een paar zonnestalen te pakken. Hiervoor is een zonvakantie in Florida of een rondreis door Florida ideaal. De beste reistijd is tussen november tot en met april. In deze periode is het vaak droog, de temperaturen aangenaam (24+) en nog niet te heet. Het orkaanseizoen loopt van juni tot en met november dus de kans dat je rondreis wordt verstoord is ook klein.

Rondreis Florida 2020 Om het grijze winterse weer in Nederland te ontvluchten zijn wij afgelopen februari naar op een “halve” 8-daagse rondreis door Florida geweest. Het hoofddoel van deze korte vakantie waren de zonnestralen en vooral veel foto’s maken en ervaringen op doen voor deze website. We vlogen wegens omstandigheden op Orlando maar onze basis zou Islamorada op de Florida Keys zijn. Van hieruit bezochten we de Keys West, Miami Beach en de Everglades.

Loop Road

Vanuit Islamorada hebben wij in twee dagen wij Everglades en Big Cypress National Preserve bezocht. Wat erg veel indruk op ons gemaakt heeft waren de Kirby Storter Boardwalk en de Loop Drive. In beide gevallen zijn deze twee bezienswaardigheden direct naast de Hwy 41 en helemaal gratis te bezoeken.

Loop Road Florida De Loop Road Scenic Drive is een weg van ongeveer 38 kilometer waarbij het grootste deel (30 km) onverhard is. De weg is erg goed te berijden maar zeker rij niet hard vanwege het losliggende grind en enkele gaten. Je mag zelden met je huurauto over onverharde wegen, dus rij in ieder geval heel voorzichtig en uiteraard op eigen risico. Je kan de weg vanaf beide kanten in en is breed genoeg om auto’s te passeren. Loop Road gaat voornamelijk door Big Cypress National Preserve en een klein stukje door de Everglades. Kom je vanaf Miami of de Florida Keys dan ga je net na het indianendorp Miccosukee links af. Kom je vanuit Naples dan verlaat je de Hwy 41 bij het bord “Monroe Station” even voorbij Kirby Storter Roadside Park.

Loop Road Florida

Loop Road Florida Een ritje over de Loop Road gaat je zeker niet tegenvallen en het is gratis! Langs de weg komt ontzettend veel wildlife tegen. Je hoeft zeker niet je best te doen om schildpadden, vogels en alligators te zien. Vooral het meest westelijke deel, bij de bocht, lijkt het wel alsof je door de jungle rijdt! Wanneer je langs de Hwy 41 een wandeling maakt over de Kirby Storter Boardwalk, de Loop Road rijdt en met een Airboat over de Everglades raast is je bezoek eigenlijk compleet. Een betaald bezoek aan Sharky Valley Visitors Center zal niet heel veel extra toevoegen.

Dus mocht jij je afvragen “Wat is er te doen in de Everglades?” of “Wat kan je doen tussen Miami en Naples?” rij dan zeker de Loop Road langs de Hwy 41! Wil je wat vragen over de Loop Road Scenic Drive? Bezoek dan ons Amerika Forum.

Informatiebladen

Loop Road Everglades Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad in pdf over de Loop Road in Big Cypress. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Loop Road Foto’s

Bekijk de onderstaande foto’s om een indruk te krijgen van dit stukje weg.

Waar is de Loop Road

De Loop Road vind je langs de Hwy 41 tussen Naples en Miami.

Loop Road Florida

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*