Tip Alles over reserveringen, permits en loterijen in en voor de Nationale Parken.

Redactie

Administrator
Forumleiding
Steeds meer Nationale Parken in Amerika gaan werken met permits voor een bezoek. In principe zijn permits in de nationale parken niet heel bijzonder. Als de Half Dome in Yosemite wil beklimmen moet al veel langer een permit hebben. Waarom dat dit topic zou je denken?

Op dit moment lijkt er een trend te ontstaan dat er permits nodig gaan zijn voor "normale" dingen die eigenlijk bijna ieder zou willen doen. Bijvoorbeeld toegang tot een heel park of een speciale attractie waarvoor je naar het park gaat.

Via dit centrale topic verzamelen wij tips & trick om je te helpen bij het plannen van je rondreis. Het lijkt er namelijk op dat we de komende tijd een grotere uitdaging bij de rondreis kunnen verwachten.​

Nationale Parken en Attracties​

Bekijk de onderstaande lijst met parken en attracties waarvoor je via een inschrijving een reservering voor moet regelen.

Yosemite NP

In 2024 zal er regelmatig een reservering nodig zijn om Yosemite in te rijden. Dit is afhankelijk van de periode dat je naar Yosemite wil en of het weekend is of niet. In ieder geval dien je in de zomer elke dag van de week in het bezit te zijn van een reservering.
  • 1 januari tot en met 9 februari: Geen reservering nodig om Yosemite in te rijden.
  • 10 februari tot en met 25 februari: Er is 24 uur per dag een reservering nodig op zaterdag, zondag en op maandag 19 februari (Washington's Birthday).
  • 26 februari tot en met 12 april: Geen reservering nodig om Yosemite in te rijden.
  • 13 april tot en met 30 juni: Je hebt van 5:00 uur tot en met 16:00 uur een reservering nodig op zaterdag, zondag en op feestdagen (27 mei en 19 juni).
  • 1 juli tot en met 16 augustus: Je hebt dagelijks een reservering nodig van 5:00 uur tot en met 16:00 uur.
  • 17 augustus tot en met 27 oktober: Je hebt van 5:00 uur tot en met 16:00 uur een reservering nodig op zaterdag, zondag en op feestdagen (2 september en 14 oktober).
Type: Dagreservering
Bron: NPS.gov
Inschrijven: Registration.gov

Angels Landing - Zion NP

Wil je in Zion een wandeling maken op Angels Landing? Dan heb je een permit nodig. Hiervoor worden elk kwartaal loterijen voor gehouden en eventueel kan je deelnemen aan een Day-Before Loterij. Lees hier alles over de permits voor Angels Landing.​

Type: loterij voor attractie
Bron: NPS.gov
Inschrijven: Registration.gov

Arches NP

In Arches National Park heb je vanaf 2022 een day-use reservering nodig. Tussen 6 uur 's morgens en 17:00 uur 's in de middag heb je een zogenaamde "times entry reservation" nodig. Dit wil zeggen dat je een inschrijving doet voor een bepaalt tijdslot waarbinnen je het park mag/moet betreden.​

Type: Timed entry reservation (tijdslot)
Bron: NPS.gov
Inschrijven: registration.gov

Mount Rainier NP

Mount Rainier National Park start in 2024 een proef met reserveringen.​

Type: Timed entry reservation (tijdslot)
Bron: NPS.gov
Inschrijven: registration.gov

Rocky Mountains NP

Type: Timed entry reservation (tijdslot)
Bron: NPS.gov
Inschrijven: registration.gov

Glacier NP

Type: Vehicle Reservation
Bron: NPS.gov
Inschrijven: registration.gov

Recreation.gov​

De inschrijvingen voor alle Nationale Parken worden georganiseerd via Recreation.gov. Je kan inschrijven via de website en apps van de organisatie. Je kunt hier ook terecht voor reserveringen van Campground in de parken.​

Nationale Parken Pas​

Let op, alle reservering zijn extra nodig naar een entreebewijs of de Nationale Parken Pas. De kosten die je maakt zijn extra naast de pas. Bij aankoop van de Nationale Parken Pas heb je dus niet automatisch een permit gekocht.​

Tip​

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over reserveringen, permits en loterijen? Registreer je dan gratis en abonneer je op dit onderwerp. Zo ontvang je eenvoudig een email bij nieuwe berichten.

Weet jij informatie over een park en staat het nog niet op de onderstaande lijst? Laat het ons weten via een reactie.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan