SeaWorld San Diego opent nieuwe achtbaan Emperor

Guido

Moderator
Liefhebbers van achtbanen kunnen een nieuwe op hun todo-lijstje zetten. Vanaf vandaag opent SeaWorld in San Diego de poorten van de nieuwe achtbaan: "Emperor". De naam en de achtbaan zelf is geïnspireerd door de Emperor Pinguins die je in Noord-Amerika alleen kan zien in SeaWorld.

Het ontwerp is enkele jaren geleden begonnen door een Zwitsers bedrijf. De achtbaan is vorig jaar al gebouwd maar vanwege vertraging een gesloten park wordt de achtbaan pas op 22 maart 2022 geopend.

De duik van de achtbaan bootst het vermogen van de pinguïn na om diep in het water te duiken. Op een gegeven moment worden inzittende 90 graden boven de grond opgehangen, maar de rit is veel meer dan alleen maar een achtbaan. Project Ingenieur Tim Potter heeft de rit meerdere keren gereden en zegt dat de rit zelfs een schilderachtige ervaring met zich meebracht. "Ik heb de achtbaan eigenlijk meerdere keren gereden en elke keer dat je naar boven gaat, krijg je uitzicht op het centrum", zei hij. "Je kunt het uitzicht vanaf daar gewoon niet verslaan."

Tracy Spahr, SeaWorld's Public Relations, zei dat SeaWorld met hun nieuwere attracties meer van de dieren in hun ontwerpen heeft betrokken. "Je kunt zien dat je bij sommige van onze nieuwere attracties, zoals de Electric Eel, de rit kunt ervaren, maar ook het dier kunt zien dat de rit vertegenwoordigt," zei Spahr.

Emperor bevindt zich in de buurt van de pinguïntentoonstelling, waardoor bezoekers een volledig meeslepende ervaring kunnen krijgen. De achtbaan heeft de hoogste, snelste en langste duik in de staat Californië. De achtbaan klimt bijna 50 meter met de voeten van de inzittende bungelend voordat het een verticale val van ruim 40 meter naar beneden neemt. De achtbaan accelereert tot bijna 100 km/u over een traject van mijn 800 meter.

Ontwerpers hebben contact opgenomen met andere pretparken in de staat om er zeker van te zijn dat deze nieuwe achtbaan records vestigde met zijn afmetingen.​


 
Terug
Bovenaan