Met Oad op wintersport naar Canada

Wintersport in Canada

Ben jij ook gek op wintersport? Heb je wel eens aan Canada gedacht? Heerlijk skiën, snowboarden of wandelen door de verse sneeuw in de Rocky Mountains?

Helaas heeft het Coronavirus de afgelopen maanden de reisbranche flink op zijn kop gezet. Waarschijnlijk ga je deze zomer niet op vakantie en zit je met je gedachten qua vakantie al verderop in het jaar of zelfs in 2021. Bij Oad kan je inmiddels de wintersportvakanties naar Canada bekijken en reserveren.

Wintersport Canada

Als je regelmatig op wintersport gaat dan ga je waarschijnlijk naar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of bijvoorbeeld Bulgarije. Maar heb je al eens aan Canada gedacht?

Bij Oad vlieg je met KLM meerdere keren per week naar Edmonton en Calgary. Op de vluchten aar Edmonton mag je naast een koffer van 23 kg. ook je ski’s, snowboard en schoenen gratis meenemen. In de prijzen is een transfer van de luchthaven naar de accomodaties inbegrepen en ook de shuttlebus van de accommodatie naar het skigebied.

Wintersport Jasper

Het skigebied waar de reizen heen gaan is Marmot Basin bij Jasper. Het gebied staat bekend om de rust en ruimte. Er zijn 7 liften in Marmot Basis en 91 pistes. De langste afdaling is 5,6 km in een gebied van 678 hectare. Het seizoen loopt van november tot en met mei en de gemiddelde temperaturen liggen tussen de -7 en +1.

KLM vliegt drie keer per week rechtstreeks naar Edmonton. Standaard mag je 1 stuk ruimbagage inchecken van 23kg en op deze vlucht mag je naast deze koffer van 23 kg. ook je ski’s of snowboard en schoenen meenemen.

Inclusief, bij de reizen naar Jasper, is een 6-daagse of 8-daagse skipas. Bij de reizen zijn geen maaltijden inbegrepen of andere excursies.

Meer informatie over de skigebieden rond Jasper kan je vinden op de website van Oad.

Wintersport Banff

De skigebieden rond Banff zijn groter. Met ruim 500cm verse sneeuw per jaar kan je hier 6 maanden, van november tot en met mei, terecht voor een heerlijke wintersport. Banff ligt in het hart van Banff National Park wat is omgeven door de Rocky Mountains. Er zijn hier 3 skigebieden Sunshine Village, Mount Norquay en Lake Louise. Gezamenlijk dragen ze de naam Tri Area.

KLM vliegt in 8,5 uur rechtstreeks naar Calgary. Let erop dat je op de reizen naar Banff geen gratis uitrusting mag meenemen. Ook zijn de prijzen op de website exclusief een skipas.

Meer informatie over de skigebieden rond Banff kan je vinden op de website van Oad.

Wintersport Canada Ervaringen

Ben jij wel eens op wintersport geweest in Canada, misschien in Jasper of Banff? Wij horen graag je ervaringen via een onderstaande reactie.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten? Schrijf je dan hier in voor onze gratis berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*