Reizen door Noord-Amerika is fantastisch en een complete pakketreis boeken voor veel mensen ideaal. Maar je eigen rondreis voor Amerika of Canada zelf samenstellen is een heerlijke uitdaging. Uren achter de PC of iPad wegdromen van alle bezienswaardigheden die op je pad zouden kunnen komen. Je kunt een eigen route maken tussen alle dingen die jij graag zou willen zien maar je kan ook een route kopiëren van een reisorganisatie en zelf alles online reserveren. Hieronder de belangrijkste onderdelen van een rondreis die je moet reserveren.

Vliegtickets

KLM Boeing 747 onderweg naar Los Angeles Uiteraard moet je vliegtickets reserveren voor je reis. Tegenwoordig kan je deze het beste een jaar van te voren reserveren. Lastminute prijzen bestaan eigenlijk niet meer. Wanneer je er vroeg bij bent kan je vaak erg goedkope vliegtickets reserveren. Uiteraard zijn de directe vliegtickets duurder dan de tickets met een tussenstop als geldt voor beiden hetzelfde. Vliegtickets zijn tegenwoordig beduidend goedkoper als je ze vroeg boekt. Dit kan maximaal één jaar van te voren dus zodra je de reisdata hebt vastgesteld, gelijk reserveren! Bezoek onze special pagina met vliegtickets naar Amerika en Canada. Hier hebben wij de beste vergelijkingssites en airlines verzameld.

Accomodaties

Hadley House Resort Wanneer je de rondreis gaat maken met een auto dan moet je ook je hotels, appartementen of vakantiehuizen reserveren. Hiervoor zijn vele websites waar je dit kan doen. De meest bekende sites zijn natuurlijk die van Booking.com, Trivago, Expedia, Hotels.com en Agoda. Het is aan te raden om bepaalde accommodaties ook ver van te voren te reserveren. Hotels in (de buurt) van Nationale Parken zijn erg snel vol waardoor je anders op grote afstand komt te zitten. Let hierbij op dat je wel een optie kiest waarbij je de hotels eventueel kan annuleren, dit is vaak wel iets duurder. Hotels op de route of in de grote steden kan je eventueel lastminute reserveren of wanneer je een goedkope aanbieding tegenkomt.

De prijzen in of bij de Nationale Parken zijn erg hoog maar je zou enkele overnachtingen op je route in goedkope hotels kunnen doen zodat je een duurder hotel kan pakken in of bij de parken. Wanneer je een hotel wilt reserveren in Bryce Canyon of Yosemite reken dan wel, in het hoogseizoen, op prijzen rond de $300 – $400 per nacht voor een kamer. Hotels, zonder al te veel luxe, maar niet op toplocaties, kosten je circa $80 – $120 per nacht voor een kamer. Bezoek ook onze speciale pagina over accommodaties.

Huurauto

Fullsize SUV Amerika Een rondreis doe je meestal in een auto of camper. Huurauto’s kan je online reserveren bij de verhuurmaatschappijen. Er zijn ook grote website zoals Rentalcars.com waar je verhuurbedrijven kan vergelijken. Zodra je een vliegticket hebt gereserveerd weet je ook op welke luchthaven je een auto wilt ophalen en hoe laat. Je kunt op de websites ook in de gaten houden of er aanbiedingen zijn. Soms zijn er speciale aanbiedingen waarbij je een volle tank of een navigatieset gratis bij je huurperiode krijgt. In sommige gevallen mag je ook gratis een tweede bestuurder aanmelden. Bekijk bij het reserveren goed naar de standaard verzekering en of je een extra verzekering wilt nemen. De wegen in Noord-Amerika zijn niet altijd overal even goed zoals je dat gewend bent in Nederland waardoor een kapot wiel zomaar gebeurt. Ook zijn de afstanden erg groot waardoor hulp onderweg vaak van ver moet komen. Dit valt meestal niet onder de basisverzekering maar wel onder de extra verzekering.

Camper

Wil je de heerlijke vrijheid proeven? Wakker worden in de natuur? Gaan en staan waar je wilt en overal je “huis” bij de hand. Bezoek onze speciale pagina over campers.

Campings

Bezienswaardigheden

Alcatraz met Golden Gate Bridge Voor sommige tours en bezienswaardigheden is het aan te raden om vooraf je toegangskaarten te regelen. Topattracties, zoals Alcatraz of het Vrijheidsbeeld, zitten meestal ver van te voren al bomvol en op de locatie zelf betaal je meteen 2-3x de hoofdprijs. Reserveer (ver) van te voren je toegangskaarten bij websites als GetYourGuide of Viator. Je betaalt uiteraard iets meer vanwege hun bemiddeling maar betrouwbaar is het wel en er is vaak veel keuze. Veel uitjes zijn met een Nederlandstalige (audio)gids of met de optie “skip the line” wat je kostbare tijd kan schelen als je ergens maar één dag bent.

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.