Tioga Pass open op 15 juni 2020 9:00 uur alleen met reservering!

Rondreizen Noord-Amerika Forum Rondreizen Noord-Amerika Media Rondreizen Noord-Amerika Links
Tioga Pass

Ondanks dat er op dit moment weinig Nederlands over de weg zullen rijden zal 15 juni 2020 om 9:00 de Tioga Pass geopend worden. Ieder jaar starten omstreeks 15 april de werkzaamheden om de weg vrij te maken van bomen, sneeuw en ijs. De verwachting was dat de Tioga Road eerder geopend zou worden maar vanwege de Coronacrisis was Yosemite gesloten en heeft de opening even op zich moeten laten wachten. Inmiddels is Yosemite geopend en volgt de Tioga Road maandag 15 juni 2020.

Reserveren

Ondanks dat de weg geopend zal zijn mag je hem niet zomaar op. Er zijn in en om de Nationale Parken maatregelen genomen in de strijd tegen het Coronavirus. Één van de coronamaatregelen zal zijn dat je een reservering nodig hebt om Yosemite te betreden. Wanneer je vanuit het oosten richting Yosemite wilt rijden over de Tioga Road zal je ook alleen worden doorgelaten als je in het bezit bent van een reservering, ook als je langs Yosemite rijdt. Een dagkaart reserveren kan via de website van Recreation.gov.

Kosten?

Een reservering kost $2 per auto ongeacht het aantal inzittenden. Wanneer je een America the Beautiful pas hebt dan geef je dit bij je reservering aan. Heb je deze pas niet dan betaal je geen 33 dollar naar 35 dollar toegang. Betalen kan alleen met een creditcard bij de ingang van het park.

Wanneer reserveren?

Je kan elke eerste dag van de maand reserveren voor de maand erop. Vanaf 7:00 uur Pacific Time kan je reserveren voor de maand erop. Dus vanaf 1 juli 7:00 uur Pacific time kan je reserveren voor augustus. Op deze manier worden 80% van de plaatsen beschikbaar gesteld. De overige 20% kan je 2 dagen van te voren reserveren. Dus op 1 juli om 7:00 Pacific Time kan je reserveren voor 3 juli. De dagkaarten zijn 7 achtereen volgende dagen geldig van 5:00 – 23:00 uur.

Wanneer je een reservering hebt voor een bepaalde campground heb je geen extra reservering nodig voor de dagkaarten. De toegang met de auto kost je wel 35$. Hetzelfde geldt als je een reservering hebt lopen via Yarts, een gautoriseerde tourorganisatie, een Wilderness permit of een Half Dome permit bezit.

Tioga Pass 2020 Poule

Zoals het er nu naar uitziet heeft niemand de Tioga Pass 2020 Poule gewonnen. Het goede antwoord 15 juni 2020 zit niet tussen de gegeven antwoorden. Hopelijk zien we iedereen weer terug bij de Tioga Pass 2021 Poule om een nieuwe poging te wagen!

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*