Tioga Pass Poule 2020: voorspel de openingsdatum en win!

Tioga Pass

Klik hier voor de Tioga Pass Opening 2021 poule.

Update: volgens lokale nieuwsbronnen zal de Tioga Pass dit jaar op 15 juni 2020 openen. Vanwege het Coronavirus (COVID-19) is Yosemite gesloten geweest maar zal heropenen. Één van de maatregelen zal zijn dat er met reserveringen gewerkt gaat worden in Yosemite. Hetzelfde zal gelden voor de Tioga Road vanuit het oosten naar Yosemite, ook als je langs het park rijdt. Reservering kan je maken via de website van Recreation.gov. Voor de einduitslag van de Tioga Pass Poule 2020 wachten we op de officiële melding op nps.gov.

Ieder jaar omstreeks deze tijd starten er werkzaamheden aan de Tioga Pass. Hiermee breekt voor vele reizigers ook een periode aan om de planning van de rondreis onder de loep te nemen. Wanneer je in mei, juni of juli een rondreis door West-Amerika maakt is het van belang om te weten of de Tioga Pass in het noorden Yosemite geopend is. Wanneer de Tioga Pass of Tioga Road gesloten is moet je de route via het zuiden van Yosemite maken. Dit jaar zullen we hier vanwege het Coronavirus niks mee te maken hebben maar een nieuwe traditie starten kan altijd!

Tioga Pass Poule 2020

Hiking Yosemite National Park De opening van de Tioga Pass is afhankelijk van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Wanneer er veel sneeuw is gevallen tijdens de winter en de werkzaamheden dan kan je een latere opening verwachten dan bij een lage Snowpack. Voorspel jij de juiste openingsdatum dan maak je kans op dit prachtige boek Hiking Yosemite National Park!

Win!

Doe gratis mee aan deze 1ste editie van onze Tioga Pas Poule en win het fraaie boek Hiking Yosemite National Park! Het is super eenvoudig! Plaats hieronder één reactie met jouw datum. Ben jij de enige met de juiste datum dan ben je de winnaar! Zijn er meerdere reacties met dezelfde datum dan zullen wij loten onder de deelnemers met de juiste datum.

Spelregels

 • Reageren kan alleen op deze website.
 • Sluitingsdatum: 5 mei 2020
 • Reacties via socialmedia tellen niet mee.
 • Je mag slechts één antwoord geven.
 • Geef je naam op!
 • Geen het juiste e-mailadres op!
 • Vink beide opties aan om vervolg reacties te ontvangen.
 • We nemen alleen contact op via het bijgevoegde e-mailadres.
 • De officiële data op de website van de nps.gov is leidend.
 • Het gaat om de lokale openingsdatum ter plaatsen.
 • Uitslag na bekendmaking van de datum via officiële website.

Dus onze vraag: Op welke datum is de Tioga Pass Opening 2020?

Tips

Om het iets eenvoudiger te maken hebben we enkele tips en data voor u verzameld.

Tioga Pass Opening

Tioga Pass Bekijk onze folder met meer informatie over de Tioga Pass Opening. Hierin kan je wat algemene informatie vinden over de Tioga Pass Road en een belangrijke grafiek. In deze grafiek is de hoeveelheid sneeuw (% snowpack) uitgezet tegen de historische openingsdata. Hierop kan je dus zien op welke datum de weg is geopend bij een bepaalde hoeveelheid snowpack.

Tioga Pass Snowpack

Op 8 april 2020 was de gemeten snowpack bij de Tuolumne River drainage 46% van gemiddeld, zie onderstaande bericht. De laatste dagen zijn er nog wel enkele inches sneeuw bijgekomen.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

14 Comments

 1. Op 5 mei 2020 gaat de pas open en hopelijk kunnen er nog veel mensen van deze pas genieten aankomende tijd. Bij ons staat het nog op ons verlanglijstje.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.