Laatste update:

Tioga PassDe Tioga Pass is een prachtige weg door de High Sierra in het noorden van Yosemite. De Tioga Pass Road of Tioga Road is het deel van de State Highway 120 dat door Yosemite National Park loopt. Deze SR 120, ook wel CA 120, verbindt de Central Valley met het Oosten van de Sierra Nevada.

Tioga Pass Road

De Tioga Pass is een beroemde bergpas (3.031m) door Yosemite waar vele reizigers gebruik van maken. De Tioga Pass is niet alleen een prachtige weg qua natuurschoon maar is in de zomer tevens de kortste weg tussen Death Valley en Yosemite.

Tioga Pass open

Wanneer je een rondreis gaat plannen en je wil van San Francisco, via Yosemite naar Death Valley of andersom, dan is het goed om te weten of de Tioga Pass geopend is. Wanneer je een verkeerde planning maakt dan moet je al snel vele kilometers omrijden.

Wanneer gaat de Tioga Pass open?

Normaal gesproken is de Tioga Pass geopend in de maanden juli, augustus, september en oktober. Wanneer je in de maanden mei en juni op rondreis gaat dan kan je geluk hebben. Historisch gezien is de Tioga Pass wel eens geopend in mei en juni maar hou er zeker rekening mee dat als er veel sneeuw is gevallen en veel schade hersteld moet worden, de Pass later open gaat. Bij weinig sneeuwval kan de weg ook later gesloten worden. Bekijk voor je vertrek, uit bijvoorbeeld El Portal, Fish Camp of Lee Vining, altijd de laatste status!

Tioga Pass gesloten

Het grootste deel van het jaar is de Tioga Pass gesloten vanwege sneeuw en ijs. De bergpas bereikt een hoogte van 3.031 m. in de Sierre Nevada waardoor er al snel veel sneeuw kan vallen. Afhankelijk van sneeuwval gaat de weg later dicht en eerder open.

Wanneer is de Tioga Pass gesloten?

Normaal gesproken is de Tioga Pass gesloten in de maanden november, december, januari, februari, maart, april, mei en juni. De weg kan tevens gesloten worden bij incidenten, bosbranden en aardverschuivingen.

Wat te doen?

Geniet hier vooral van het uitzicht! De weg gaat langs prachtige vergezichten, uitgestrekte vlaktes en weides, granieten rotsen en bergmeren. Deze weg is één van de hoogst gelegen wegen in de Verenigde Staten en na elke bocht krijg je een nieuwe verrassing. Maak tijdens je rit een stop aan de Tuolumne Meadows voor een prachtige wandeling en een bezoek aan het Visitor Center. Neem vooral je tijd langs deze weg!

Links

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Add your own review

Rating

*