Mono Lake bij Lee Vining een bijzonder aangename verrassing!

Mono Lake

Laatste update:

Ondanks dat ik altijd goed voorbereid en met een plan richting Amerika vertrek werd ik toch bijzonder aangenaam verrast op onze rondreis door het westen van Amerika.

Vanuit huis had ik een planning gemaakt met veel dingen die we moesten zien en doen waarbij soms weinig extra ruimte overbleef. Zo ook op onze reisdag tussen Yosemite en Death Valley. We hadden hier gekozen voor een lange reisdag (530 km) zodat we verderop in de planning wat extra tijd in de andere parken konden besteden. Al snel bleek dat de rit van Fish Camp naar Furnace Creek een misrekening was. De Tioga Pass was zo mooi maar met een reistijd van bijna 7 uur hadden we weinig tijd te besteden.

Tijdens de rit, al bladerend door onze reisgids van Capitool, bleek er “een leuk meer” bij Lee Vining te liggen. Aangezien het vlak langs de route lag en de verhalen erg onze aandacht trokken, besloten we langs het Visitor Center van Mono Lake te rijden. Hier hadden we een prachtig uitzicht over Mono Lake en vertelde een enthousiaste medewerker over de zoutpilaren die tufa’s worden genoemd.

Mono LakeRond en op Mono Lake is veel te doen maar omdat we niet veel tijd hadden dirigeerde de medewerker ons richting de South Tufa Area waar de meeste en grootste tufa’s. We moesten circa 10 kilometer over de Hwy 395 in zuidelijke richting, wat ideaal was voor onze lange route naar Furnace Creek in Death Valley. Bij de kruising met de Hwy 120 moesten we afslaan in oostelijk richting en na circa 7 kilometer zouden we een onverharde weg aantreffen richting de South Tufa Area. Hoewel het verboden is om met huurauto’s op onverharde wegen te rijden deden we dit toch en met een rustig tempo was het ook perfect te rijden.

Eenmaal op de parkeerplaats aangekomen betaalde we bij de ingang het entreegeld in een soort brievenbus en liepen we over het wandelpad richting de eerste tufa’s. De rondwandeling is 1,2 kilometer en duurt circa 15 tot 30 minuten mits je niet tientallen foto’s maakt. Mocht je hier de zonsondergang willen fotograferen dan is de terugweg in het donker niet eenvoudig. Neem voor de zekerheid een zaklamp mee of zorg dat je de zaklamp op je telefoon weet te vinden.

Mono Lake

Tufa's bij Mono LakeMono Lake is een meer ten oosten van Yosemite. Het meer is erg alkalisch en veel zouter dan de zee. Calcium uit de zoetwaterbronnen onder het meer, zijn als kalksteen neergeslagen in de vorm van honderden jaren oude tufa’s.

Visitor Center

Je vindt het Mono Basin Scenic Area Visitor Center op slechts enkele honderden meters ten noorden van Lee Vining. Hier is een gratis museum en een tentoonstelling. Je kan ook even de benen strekken en er zijn toiletten aanwezig. Verder krijg je hier een goeie indruk van Mono Lake.

Openingstijden

De South Tufa Area is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Mocht je in Lee Vining overnachten dan is deze plaats ideaal om bij zonsondergang de tufa’s te fotograferen. De Hwy 120 en South Tufa Area zijn in de winter gesloten.

Entreegeld

Op de parkeerplaats staan enkele mobiele toiletten en een brievenbus waar je het entreegeld in kan stoppen. Volwassen betalen $3 entreegeld en kinderen zijn gratis. Je America the Beautifull pass is hier niet geldig.

Informatiebladen

Mono LakeOp Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Mono Lake in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Waar?

Mono Lake ligt bij Lee Vining aan het begin, of einde, van de Tioga Pass.


Route en kaart naar Mono Lake in Google Maps

Foto’s

De onderstaande foto’s zijn gemaakt bij Mono Lake South Tufa.

Conclusie

Wij hebben echt genoten van ons bezoek aan Mono Lake en dit was echt een bijzonder aangename verrassing! De bijzondere tufa’s liggen op enkele kilometers van Lee Vining, langs de route tussen Yosemite en Death Valley, waardoor een bezoek een aanrader is om even de benen te strekken.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 25 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Add your own review

Rating

*