Inreisverbod voor Europese landen naar Amerika vanwege Corona (UPDATE 20-09-2021)

Reisadvies Amerika

UPDATE 20-09-2021: Diverse internationale media melden dat Amerika het inreisverbod voor gevaccineerde reizigers gaat opheffen. Vanaf november zou je dan weer naar Amerika mogen reizen mits je gevaccineerd bent.

—–

President Trump heeft afgelopen week bekend gemaakt dat er een inreisverbod is ingesteld voor 26 landen uit Europa, waaronder Nederland. Het inreisverbod is op zaterdag 14 maart 2020 om 4:59 uur in gegaan. Discussieer mee op ons Amerika Forum.

Amerika

Trump heeft aangegeven dat het inreisverbod voor alle niet-Amerikanen geldt die 14 dagen voor vertrek in een Schengenland geweest zijn. Een overzicht van Schengenlanden is te vinden op de site van de Rijksoverheid. Europeanen met familie in Amerika en Amerikaanse burgers mogen wel naar Amerika reizen, mits ze getest zijn op Corona. Het inreisverbod geldt niet voor vrachtvluchten.

Het nieuws kan erg snel veranderen, lees daarom altijd de laatste reisbeperkingen voor Amerika op de website van de International Air Transportation Association.

Canada

Ook voor Canada geldt er een inreisverbod voor iedereen die zich de afgelopen 14 dagen buiten Canada heeft begeven. Het reisadvies voor Canada is veranderd naar oranje.

(later meer)

Links

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*