Painted Ladies In San Francisco valt erg veel te zien en te doen waarvan je het meeste zelfs nog gratis kan bezoeken. Één van de bekendste straatjes in de stad is die met de leuke gekleurde huisjes. Deze beroemde gekleurde huisjes worden Painted Ladies genoemd en staan op meerdere plaatsen in Amerika.

Painted Ladies

Centraal in San Francisco vind je een rijtje gekleurde huizen die de Painted Ladies worden genoemd. Strikt gezien zijn alle huizen in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl in drie of meer kleuren Painted Ladies. De huizenrij langs Steiner Street, aan Alamo Square, hebben de naam als eigennaam gekregen en zijn de bekendste van de stad. De naam Painted Ladies verscheen voor het eerst in het boek Painted Ladies – San Francisco’s Resplendent Victorians uit 1978 van Elizabeth Pomada en Michael Larsen.

Painted Ladies staan niet alleen in San Francisco. In New Orleans zijn ook diverse straten en wijken met deze huizen maar ook in Baltimore, St. Louise, Cincinnati en Toleda.

Full House

Pas echt bekend voor het grote publiek werden de huizen vanwege de TV serie Full House (1987 – 1995). In deze comedyserie woonde de familie Tanner in een “Full House huisje”. Dit huisje was veelvuldig te zien in de serie en tijdens het intro met de beroemde toemesong “Everywhere you go”.

Het huis uit de TV serie staat trouwens niet aan Alamo Square. Het Full House huis staat sinds 1887 aan 1709 Broderick St, San Francisco, CA 94115, Verenigde Staten. De opnames van de serie waren trouwens niet in dit huis. De serie speelt zich dan wel af in San Francisco maar is opgenomen in de Warner Brother Studio’s in Los Angeles.

Bezienswaardigheden

Naast een bezoek aan de Painted Ladies is er nog veel meer te zien in San Francisco. Wat mag je niet missen? Wat is er te doen? Klik op de onderstaande touroperator, bezienswaardigheden of uitjes welke te doen zijn in of vanuit San Francisco (CA).

Informatiebladen

Painted Ladies Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over de Painted Ladies in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze speciale pagina met downloads.

Waar staan de Painted Ladies?

De Painted Ladies liggen centraal in San Francisco aan Alamo Square. Het straatje met de huisjes is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn geen parkeergarages in de buurt maar langs de weg parkeren is mogelijk als je een plaatsje kan vinden. De Painted Ladies zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, de bus stopt voor de deur op halte Hayes St. & Steiner St. Hier stoppen ook alle Hop-On Hop-Off bussen.


Route en kaart naar de Painted Ladies in Google Maps.

Hotels

Er zijn in San Francisco (CA) enkele hotels. Klik op de onderstaande links en controleer het aanbod en beschikbaarheid. Via de onderstaande links kan je tevens de hotelprijzen in San Francisco vergelijken bij Booking.com, Hotels.com, Expedia en Agoda.

San Francisco Hotels
Hilton Union Square

Ervaringen

Laat hieronder een reactie achter over de Painted Ladies.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*