Old Faithful Geiser Yellowstone De Old Faithful is de beroemdste geiser van Yellowstone. Deze grote geiser is de meest actieve geiser van Yellowstone en trekt daarom miljoenen bezoekers per jaar. Yellowstone is een druk park en de Old Faithful is een topattractie. Zorg dat je hier vroeg of laat bent om de drukte te ontlopen.

Openingstijden

Yellowstone is in het hoogseizoen 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Er kunnen omstandigheden zijn dat wegen of bepaalde bezienswaardigheden gesloten zijn. Bekijk voor je bezoek altijd even de website van de nps.gov.

Entreegeld

Je betaalt 35$ entreegeld voor het betreden van Yellowstone waarmee je alle bezienswaardigheden in het park kan bezoeken. Je kan ook de America the Beautiful pas gebruiken om Yellowstone NP in te gaan.

Weetjes

Er zijn enkele leuke weetjes over deze ‘Ouwe Betrouwbare’ geiser.

Frequentie

Deze geiser is de meest actieve geiser van allemaal. In het bezoekerscentrum staan borden waarom je de tijd van de laatste uitbarsting kan zien. De frequentie waarmee de geiser uitbarst is tussen de 60 en 80 minuten.

Hoogte

De Old Faithful is niet de grootste en hoogste geiser ter wereld, deze eer gaat naar de Steamboat Geyser. De Old Faithful spuit elke 60-80 minuten het hete water naar circa 55 meter hoog.

Duur

De lengte van de uitbarsting is wisselend en afhankelijk van de frequentie. Wanneer er “slechts” 60 minuten tussen de uitbarstingen zit zal de uitbarsting circa 1,5 tot 2 minuten duren. Zit er meer tijd tussen dan kan de uitbarsting tot circa 6 minuten duren. Een uitbarsting van de Old Faithful duurt tussen de 1,5 en 6 minuten waarbij circa 30.000 liter kokend water de lucht in wordt gespoten.

Overnachten

Het is mogelijk om in Yellowstone te overnachten bij de Old Faithful. Bij de geiser zijn twee beroemde accomodaties, de Old Faithful Lodge en de Old Faithful Inn, te vinden.

Informatiebladen

Old Faithful geiser Yellowstone National Park Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over de Old Faithful in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Waar

Je vindt de geiser in het westen van Yellowstone in het zogenaamde Upper Geyser Basin. De Old Faithful ligt langs de Hwy 191 tussen het stadje West Yellowstone en Yellowstone Lake.


Kaart en route naar de Old Faithful geiser in Google Maps.

Film

In de onderstaande film zie je een volledige uitbarsting van de Old Faithful. Op de website van nps.gov is een webcam te zien met live-stream.

Links

Foto’s & Video: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*