Bryce Canyon NP Bryce Canyon ligt in het zuidwesten van Utah en is sinds 1924 uitgeroepen tot nationaal park. Bryce Canyon staat natuurlijk bekend om de prachtige gekleurde rotsformaties. Deze bijzondere hoodoos, zoals de aardpiramides in Amerika genoemd worden, worden gevormd door vorstverwering en erosie. Het park is vernoemd naar Ebenezer Bryce. Deze Mormoonse pionier woonde van 1875 tot 1880 aan de voet van Bryce Canyon.

Waar ligt Bryce Canyon?

Bryce Canyon ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Bryce Canyon ligt op circa 115 km afstand ten oosten van Zion NP.

Kaart en route naar Bryce Canyon in Google Maps.

Bryce Canyon Bezienswaardigheden

Bryce Canyon is werkelijk een prachtig nationaal park. Jaarlijks trekt Bryce Canyon ruim 2 miljoen bezoekers en veel zullen dit park bestempelen als het mooiste park dat ze hebben bezocht tijdens hun rondreis. De gekleurde hoodoos zijn werkelijk prachtig en er zijn enkele trails die je tussen de hoodoos laat hiken. In de zomer kan dit park erg warm zijn en neem dan vooral voldoende water mee tijdens een wandeling. Vanwege de hoogte, variërend van 2.500 tot 2.800 meter, ligt er in de winter vaak een dik pak sneeuw en zijn de trails gesloten. Veel mensen zijn hier om te genieten van het fraaie uitzicht en dat met name tijdens zonsopkomst en ondergang. Dan staan hier veel fotografen het mooie landschap te fotograferen. Door het park loopt vanuit de ingang een weg van circa 29 km met enkele zijwegen naar de uitzichtpunten. Hieronder een selectie met top bezienswaardigheden:

  • Trails
  • Rim Road
  • Natural Bridge
  • Inspiration Point en Bryce Point
  • Sunset Point
  • Sunrise Point
  • Fairyland Point

In Bryce Canyon zijn enkele beroemde trails zoals bijvoorbeeld Fairyland Loop Trail (12,9km), Rim Trail (4km), Tower Bridge Trail (4,8km), Queens Garden Trail (2,9km) en Navajo Loop Trail (2,2km).

Informatiebladen

Thor's Hammer in Bryce Canyon Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook informatiebladen over Bryce Canyon in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

 

Bryce Canyon Bezoeken

Bryce Canyon heeft slechts één toegang aan de noordzijde van het park. Je breikt het park via de UT-12 en dan afslag UT-63. Hierna bereik je de ingang na circa 5 km. Voor Bryce Canyon wordt een toegangsprijs gevraagd. Je kan het park bezoeken met de America the Beautiful Pass.

Afstanden naar Bryce Canyon

Afstanden naar Bryce Canyon vanuit enkele belangrijke steden en parken:

Bryce Canyon Overnachten

In Bryce Canyon zijn enkele mogelijkheden om te overnachten maar niet alles is het hele jaar geopend. Overnachten in Bryce Canyon is echt een aanrader! De zonsopkomst en zonsondergang zijn vaak prachtig. Veel fotografen overnachten hier zodat ze van de zonsondergang en opkomst kunnen genieten en de iconische foto’s zelf kunnen maken. Als je wil overnachten in Bryce Canyon kan je kiezen voor de Bryce Canyon Lodge of een campground. Bekijk onze speciale pagina waar je (in de buurt) kan overnachten in Bryce Canyon.

Bryce Canyon NP

 

Bryce Canyon Weer & Klimaat

Bryce Canyon in de winter Hoe is het weer in Bryce Canyon? Is voor Bryce Canyon een goeie vraag! Door de ligging op circa 2600m is het vaak anders dan in andere omliggende gebieden en door de ligging zijn de temperaturen vaak wat lager. In de maand juli kan het gemiddeld 28 graden worden en is hiermee de warmste maand waarbij in nacht de temperatuur kan dalen naar circa 10 graden. In de winter liggen de temperaturen ver onder het vriespunt en is het park vaak bedekt met een dik pak sneeuw. De wegen worden vrijgehouden maar de wandelingen zijn dan allemaal gesloten.

Mocht je een stuk je gaan lopen bekijk altijd de laatste weersvoorspellingen en neem, vooral in de zomer, altijd voldoende water mee.

Bryce Canyon in de winter

Bekijk hieronder het actuele weer in Bryce Canyon en de weersvoorspelling van de komende dagen.

BRYCE CANYON WEER

Bryce Canyon Road Status

Soms gebeuren er dingen in Bryce Canyon waardoor wegen worden afgesloten. Bekijk voor vertrek altijd de laatste status want omrijden kost je al snel vele uren en kilometers.

Bryce Canyon Links

Hieronder een verzameling links met veel belangrijke informatie over Bryce Canyon.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.