Alcatraz cellenIn de baai San Francisco ligt één van de beroemdste gevangenissen ter wereld. Alcatraz is een gevangenis die erom bekend stond dat ontsnappen onmogelijk was.

Gevangenis

Het gevangeniseiland Alcatraz, in de San Francisco Bay, is één van de beroemdste gevangenissen ter wereld. Vanwege de ligging, de sterke stroming en het koude water, zou ontsnappen onmogelijk zijn.

In de gevangenis hebben diverse beruchte gevangenen gezeten waaronder, misschien wel de bekendste, Al Capone. Tussen 1934 en 1963 zouden slechts 14 ontsnappingspogingen gedaan zijn waarbij de poging in 1962 mogelijk gelukt is. Via een vlot van regenjassen zouden Frank Morris en de broers Anglin zijn ontsnapt. De spullen zijn terug gevonden op Angel Island maar van de mannen ontbrak elk spoor.

Alcatraz spreekt bij vele tot de verbeelding en heeft hierom in diverse films als decor gediend. De bekendste hiervan zijn The Rock en Escape from Alcatraz.

Tickets

Je kan op diverse manieren een bezoek aan Alcatraz brengen. Misschien heb je er genoeg aan om het eiland te zien vanaf de kant maar meestal willen mensen dichterbij komen. Via diverse touroperators kan je dagtochten reserveren naar Alcatraz. Sommige varen alleen met een rondvaartboot rond het eiland maar slechts bij enkelen kan je echt voet aan de grond zetten wat natuurlijk een unieke ervaring is!

Officiële tickets kan je kopen via de website van Alcatraz Cruises. Hier kan je 90 dagen van te voren tickets kopen om Alcatraz te bezoeken. Voor het hoogseizoen is het aan te raden om tickets via touroperators als GetYourGuide en Viator te reserveren. Het is een stukje duurder maar dan weet je wel zeker dat je tickets hebt. Lees hier alles over toegangsprijzen, tickets, tips en natuurlijk onze ervaringen van ons bezoek aan Alcatraz.

Alcatraz vanaf veerboot

Bezienswaardigheden

Naast een bezoek aan Alcatraz is er nog veel meer te zien in San Francisco. Wat mag je niet missen? Wat is er te doen? Klik op de onderstaande touroperator, bezienswaardigheden of uitjes welke te doen zijn in of vanuit San Francisco (CA).

Informatiebladen

Alcatraz Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Alcatraz in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze speciale pagina met downloads.

Waar ligt Alcatraz?

Alcatraz ligt in de baai van San Francisco en is alleen per boot te bereiken. Vanaf diverse plaatsen, zoals Fisherman’s Wharf, kan je Alcatraz zien liggen. Vanaf de Golden Gate Bridge kan je Alcatraz voor je zien liggen als je met je rug naar de oceaan staat.


Route en kaart naar Alcatraz in Google Maps.

Hotels

Er zijn in San Francisco (CA) enkele hotels. Klik op de onderstaande links en controleer het aanbod en beschikbaarheid. Via de onderstaande links kan je tevens de hotelprijzen in San Francisco vergelijken bij Booking.com, Hotels.com, Expedia en Agoda.

San Francisco Hotels
Hilton Union Square

Ervaringen

Laat hieronder een reactie achter over Alcatraz.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*