Monument Valley ButteMonument Valley is een Navajo Nation Tribal Park en gelegen in het noorden van Arizona op de grens met Utah. Het park is één van de meest iconische en gefotografeerde plaatsen van Amerika. De enorm vlaktes met de bekende rode rotsen hebben in vele Hollywoodfilms als decor gediend. .

Waar ligt Monument Valley?

Monument Valley ligt in het noorden van Arizona op de grens met Utah. Monument Valley ligt op circa 160 km ten oosten van Page en op circa 280 km ten zuiden van Moab.


Kaart en route naar Monument Valley in Google Maps.

Bezienswaardigheden

Forrest Gump Point (Mexican Hat) Monument Valley Arizona USA Monument Valley staat bekent om de enorme rode rotsformaties in een uitgestrekt landschap. Maar de grote vraag is natuurlijk: “Wat is er te doen in Monument Valley? Hieronder een selectie met top bezienswaardigheden:

Valley Drive

Vanaf het visitor center heb je een prachtig uitzicht over de rode rotsen maar de beste indruk krijg je als je tussen de rotsen door rijdt over de 17 mijl lange Valley Drive. Dit is een onverharde stoffige weg die je door het prachtige gebied brengt. De weg is goed te rijden met een normale personen auto wat veel bezoekers ook doen maar met een huurauto is het vaak niet toegestaan om over onverharde wegen te rijden. Mocht je het niet zeker weten of aandurven dan kan je ook een rondrit boeken bij de Navajo Indianen die je dan ook meteen op plaatsen brengt waar de Valley Drive niet komt. Tijdens de rit kom je langs beroemde rotsformaties (buttes). Direct aan het begin de 3 beroemde buttes West Mitten, East Mitten en Merrick Butte. Andere beroemde formaties zijn de Three Sisters en de Elephant Butte.

Monument Valley Bezoeken

Je bereikt Monument Valley via de Highway 163. Als je vanuit Mexican Hat (UT) richting het zuiden naar Monument Valley rijdt dan rij je over de iconische lange weg met de hoge rotsen aan de horizon. Langs deze weg vind je ook Forrest Gump Point bij mile marker 13. Hier is de iconische scene opgenomen voor de gelijknamige film.

Toegangsprijs

Voor Monument Valley wordt een toegangsprijs gevraagd. Je kan het park niet bezoeken met de America the Beautiful Pass.

  • 9$ p/p (kinderen t/m 9 jaar gratis)
  • 20$ per auto (max. 4 personen)

De toegangskaart is drie dagen geldig.

Openingstijden

Het park is het gehele jaar geopend. In het hoogseizoen is het park wel langer open dan het laagseizoen.

  • Hoogseizoen: (1 mei – 30 sept) dagelijks van 6:00 – 20:00 uur.
  • Laagseizoen (1 okt – 30 apr) dagelijks van 8:00 – 17:00 uur.

Tijdens de kerstdagen en nieuwsjaarsdag is het park gesloten.

Afstanden naar Monument Valley

Afstanden naar Monument Valley vanuit enkele belangrijke steden en parken:

Overnachten

Het is mogelijk om bij de Navajo Indianen te overnachten in Monument Valley maar de meeste mensen overnachten in de buurt van het park. Er zijn diverse stadjes waar je hotels en campings kan vinden. De dichtstbijzijnde plaatsen met hotels zijn Kayenta, Mexican Hat, Bluff of je kan overnachten bij Goulding, vlak voor de deur van Monument Valley. Bekijk onze speciale pagina waar je (in de buurt) kan overnachten bij Monument Valley.

Artist's Point Monument Valley

Weer & Klimaat

Het klimaat en het weer kan gedurende het jaar erg verschillen in Monument Valley. Zo kunnen de temperaturen in de zomer oplopen tot 35 graden maar in de winter kan er sneeuw liggen met temperaturen onder de nul.

Mocht je een stuk je gaan lopen bekijk altijd de laatste weersvoorspellingen en neem, vooral in de zomer, altijd voldoende water mee.

  • Weer en Klimaat Monument Valley
  • Weather Forecast Map Monument Valley

Monument Valley

Bekijk hieronder het actuele weer in Monument Valley en de weersvoorspelling van de komende dagen.

MONUMENT VALLEY WEER

Monument Valley Road Status

Soms gebeuren er dingen in en rond Monument Valley waardoor wegen worden afgesloten. Bekijk voor vertrek altijd de laatste status want omrijden kost je al snel vele uren en kilometers.

  • Monument Valley Alerts

Monument Valley Links

Hieronder een verzameling links met veel belangrijke informatie over Monument Valley.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.