Cistern Spring Yellowstone Yellowstone National Park in het noordwesten van Wyoming is in 1872 benoemd tot Nationaal Park en daarmee het oudste Nationale Park in Noord-Amerika. Hoewel er al enkele andere beschermde natuurgebieden waren wordt Yellowstone NP zelfs erkend als oudste Nationale Park ter wereld.

Toegangsbord Yellowstone Yellowstone National Park ligt boven op één van de grootste slapende vulkanen ter wereld en staat bekend om het hoge aantal warmtebronnen. In het park zijn honderden geisers en bronnen te vinden met de mooiste kleuren. Naast de warmte bronnen is Yellowstone ook het huis van o.a. bizons, grizzlyberen en grijze wolven. In dit enorme natuurpark kan je dagen rond rijden, hiken en verblijven om te genieten van de prachtige natuur.

Waar ligt Yellowstone?

Yellowstone ligt in het noordwesten van de staat Wyoming.

Kaart en route naar Yellowstone in Google Maps.

Yellowstone Bezienswaardigheden

Echinus Geyser Yellowstone Yellowstone behoort tot één van de mooiste, grootste en drukste Nationale Parken van Amerika. In Yellowstone valt zo ontzetten veel te zien dat je jezelf hier wel meerdere dagen kan vermaken. Hieronder een selectie met top bezienswaardigheden:

 • Grand Loop Road
 • Mammoth Hot Springs
 • Geyser Hill Loop Trail
 • Old Faithful
 • Morning glory pool
 • Grand Prismatic Spring
 • Norris Geyser Basin
 • Steamboat Geyser
 • Lamar Valley
 • Grand Canyon of the Yellowstone
 • Yellowstone Lake

Yellowstone Bezoeken

Yellowstone is een erg groot natuurpark waarvoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Een rondje door Yellowstone is bijna 300 km! Er zijn diverse ingangen en routes naar Yellowstone.

Ingangen & Routes

South Entrance

De South Entrance van Yellowstone bereik je via Grand Teton NP. Wanneer je hier via de noordelijke uitgang het park verlaat via de John D. Rockefeller Parkway zal je Yellowstone betreden via de zuidelijke ingang.

West Entrance

Via het stadje West Yellowstone bereik je de West Entrance van Yellowstone. In West Yellowstone kan je voor de deur van het park overnachten. Rij hier vandaan de Hwy 191 in oostelijke richting naar de westelijke ingang van Yellowstone.

North Entrance

De North Entrance van Yellowstone ligt op enkele minuten ten zuiden van het stadje Gardiner waar je net buiten het park kan overnachten. Vanuit Gardiner rij je in zuidelijke richting, over de North Entrance Road, via de noordelijke ingang het park binnen.

Northeast Entrance

De Northeast Entrance ligt even ten westen van het plaatsje Cooke City waar je kan overnachten bij Yellowstone. Vanuit Cooke City rij je via de Hwy 212 in westelijke richting naar de noordoostelijke ingang van Yellowstone.

East Entrance

De East Entrance bereik je via Cody en Wapiti. Vanuit hier rij je via de Hwy 14 in westelijke richting naar de oostelijke ingang van Yellowstone.

Afstanden naar Yellowstone

Afstanden naar Yellowstone vanuit enkele belangrijke steden:

 • Salt Lake City: 520 km

Openingstijden

Yellowstone is, in het hoogseizoen, 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Ondanks dit kunnen er diverse onderdelen in het park gesloten worden gedurende het seizoen.

Entreegeld

Als je alleen naar Yellowstone gaat dan zijn de onderstaande tarieven van toepassing:

 • Auto & Camper: 35$
 • Motor: 30$
 • Voetganger: 20$

Wanneer je meerdere parken gaat bezoeken dan kan je de America the Beautiful pass aanschaffen voor 80$. Hiermee kan je een jaar lang alles Nationale Parken bezoeken. Heb je de pas al? Dan kan je Yellowstone betreden op vertoon van de pas en je legitimatiebewijs.

Overnachten

Rond Yellowstone zijn diverse plaatsjes met hotels waar je kan overnachten. Ook in het park zijn enkele Lodges om te overnachten. Yellowstone is een erg druk park en de meeste hotels zijn maanden van te voren al vol. Wil je in, of dichtbij, het park overnachten? Dan zit er niks anders op dan ver van te voren je accommodatie te boeken.

Grand Prismatic Spring Yellowstone Panorama

Weer & Klimaat

Hoe is het weer in Yellowstone?

 • Weer en Klimaat Yellowstone
 • Weather Forecast Map Yellowstone

Bekijk hieronder het actuele weer in Yellowstone en de weersvoorspelling van de komende dagen.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK WEER

Yellowstone Road Status

Soms gebeuren er dingen in Yellowstone waardoor wegen worden afgesloten. Bekijk for vertrek altijd de laatste status want omrijden kost al snel vele kilometers en uren.

Yellowstone Links

Hieronder een verzameling links met veel belangrijke informatie over Yellowstone.

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.