Fire Wave in de Valley of Fire De Valley of Fire is een State Park in het zuiden van Nevada. De Valley of Fire is een kleiner maar prachtig park met veel fraaie rode rotsformaties en muurschilderingen. In de Valley of Fire vind je ook de Fire Wave, een bekende rotsformatie met fraaie golvende kleuren.

Bezienswaardigheden

De Valley of Fire staat bekend om de fraaie rode rotsformaties die veelal namen hebben gekregen. De meeste van deze fraaie rotsen kan je met de auto en een korte wandeling bereiken.  Hieronder een selectie met top bezienswaardigheden:

 • Fire Wave
 • Elephant Rock
 • White Domes
 • Beehives
 • Atlatl Rock
 • Arch Rock
 • Petrified logs
 • Seven sisters
 • Mouse tank
 • Rainbow vista

Wanneer het erg warm is in de Valley of Fire dan wordt een wandeling afgeraden of zelfs verboden. Een hoogtepunten als de Fire Wave is dan niet haalbaar.

Elephant Rock in de Valley of Fire

Valley of Fire Bezoeken

Je bereikt de Valley of Fire het makkelijkste via de I15 en de Valley of Fire Hwy. Zowel vanuit Las Vegas als vanuit Zion verlaat je de I15 bij Crystal. Wanneer je wat meer tijd hebt kan je ook de Hwy 167 nemen langs Lake Mead.

Toegangsprijs

De Valley of Fire is een State Park. Je kan het park niet bezoeken met de America the Beautiful Pass.

 • $10 per auto (max. 4 personen)

Dagtochten

Vanuit Las Vegas worden dagelijks dagtochten naar de Valley of Fire georganiseerd. Je kan ze langs de Strip, bij de vele touroperators, vinden en reserveren. De kans dat het is uitverkocht is klein maar voor extra zekerheid kan je online dagtochten reserveren bij de onderstaande betrouwbare websites.

Openingstijden

Het park is het gehele jaar geopend tussen zonsopkomst en zonsondergang. De camping kan je 24 uur per dag bereiken. Gedurende de seizoenen kunnen onderdelen van het park gesloten zijn vanwege weersomstandigheden of werkzaamheden.

Afstanden

Hoe ver is de Valley of Fire vanaf? Bekijk de afstanden vanuit enkele belangrijke steden en parken:

 • Las Vegas: 80 km
 • Zion: 215 km
 • Hoover Dam: 108 km

Overnachten

Hoewel de meeste bezoekers vanuit Las Vegas komen via een dagtocht, of op doorreis tussen Las Vegas en Zion, kan je ook overnachten in de Valley of Fire. Er zijn geen hotels maar er is wel een camping. Voor de camping betaal je $20 (+$10 voor elektra) per nacht.

Waar ligt de Valley of Fire?

De Valley of Fire ligt in het zuiden van Nevada op circa 80 km te noorden van Las Vegas.


Kaart en route naar Valley of Fire in Google Maps.

Informatiebladen

Valley of Fire Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over de Valley of Fire in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Weer & Klimaat

Valley of Fire warning Het klimaat in de Valley of Fire kan erg verschillen. Zo kunnen de temperaturen de zomer gemakkelijk oplopen tot ver boven de 40 graden maar in de winter kan er sneeuw vallen.

Mocht je een stuk je gaan lopen bekijk altijd de laatste weersvoorspellingen en neem, vooral in de zomer, altijd voldoende water mee.

Valley of Fire in de winter

Bekijk hieronder het actuele weer in de Valley of Fire en de weersvoorspelling van de komende dagen.

Valley of Fire WEER

Road Conditions

Soms gebeuren er dingen waardoor wegen worden afgesloten. Dit kan zijn bij ongelukken maar ook bij extreem weer, overstromingen of aardverschuivingen. Bekijk voor vertrek altijd de laatste status want omrijden kost je al snel vele uren en kilometers.

Links

Hieronder een verzameling links met veel belangrijke informatie over de Valley of Fire.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.