Lombard Street Als je ooit in San Francisco bent geweest dan weet je dat de stad erg heuvelachtig is. Lombard Street is misschien het leukste voorbeeld van een steile weg in de stad. Deze stad straat bekend als de steilste straat van de stad en trekt jaarlijkse vele bezoekers.

Lombard Street

Deze straat in San Francisco is een oost-weststraat van circa 5 kilometer lang. Het stuk over de Russian Hill staat bekend als de meest bochtige straat ter wereld. Het stuk is slechts één blok lang en heeft 8 haarspeldbochten. Deze bochten zijn noodzakelijk om de natuurlijke helling van 27 graden te overbruggen. Zonder deze bochten zou de straat veel te steil zijn. Het bochtige deel van Lombard Street is eenrichtingverkeer en loopt van west (Hyde Street) naar oost (Leavenworth Street). Het westelijke deel is het hoog gelegen deel en van daar zak je in oostelijk richting af.

Carl Henry, de eigenaar van het stuk grond, stelde in 1922 het ontwerp voor van deze wereldberoemde zigzag-weg. In 1923 werd de straat opgeleverd. De straat staat niet alleen bekend om de vele bochten maar zeker ook van de groene beplanting en als je geluk hebt staan de planten in bloei!

Je kan natuurlijk niet alleen rijden over de weg maar langs de zijkanten is ook een voetpad waarover je kan wandelen. Loop via de ene kant naar boven en via de andere kant weer naar beneden, of andersom. Wanneer je boven bent geniet dan ook even van het uitzicht! Vanaf hier kan je Treasure Island en de Oakland Bay Bridge zien en zelfs Oakland en Berkeley.

Bezienswaardigheden

Naast een bezoek aan Pier 39 is er nog veel meer te zien in San Francisco. Wat mag je niet missen? Wat is er te doen? Klik op de onderstaande touroperator, bezienswaardigheden of uitjes welke te doen zijn in of vanuit San Francisco (CA).

Informatiebladen

Lombard Street Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Lombard Street in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze speciale pagina met downloads.

Waar is Lombard Street?

Je vindt Lombard Street door vanuit Fisherman’s Wharf, via Leavenworth St., circa 750 meter in zuidelijk richting te lopen. Lombard Street is ook te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. De Powell-Hyde Cable Car stopt op halte Hyde St. & Lombard St, bovenaan Lombard Street.


Route en kaart naar Lombard Street in Google Maps.

Hotels

Er zijn in San Francisco (CA) enkele hotels. Klik op de onderstaande links en controleer het aanbod en beschikbaarheid. Via de onderstaande links kan je tevens de hotelprijzen in San Francisco vergelijken bij Booking.com, Hotels.com, Expedia en Agoda.

San Francisco Hotels
Hilton Union Square

Ervaringen

Laat hieronder een reactie achter over Lombard Street.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*