Net buiten Las Vegas vind je een klein natuurgebied wat niet voor niks Red Rock Canyon heet. Het kleine natuurpark ligt dicht bij Las Vegas en is erg leuk om even de drukte van de stad te ontvluchten.

Red Rock Canyon

Red Rock Canyon panorama

De rode rotsen zijn miljoenen jaren oud en prachtig rood em oranje gekleurd. De rode rotsen zijn ontstaan door de Keystone Thrust Fault, een breuklijn waar miljoenen jaren geleden aardplaten over elkaar heen geschoven zijn. Het gebied trekt jaarlijks circa 1,5 miljoen bezoekers en is circa 300 km2 groot. In 1990 werd Red Rock Canyon uitgeroepen tot National Conservation Area.

Wil je de bovenstaande panoramafoto in hoge resolutie? Klik hier voor onze beeldbank.

Bezienswaardigheden

Red Rock CanyonWat is er te doen Red Rock Canyon? Red Rock Canyon is een prachtig natuurgebied om de drukte van Las Vegas even te ontvluchten. Er is een Scenic Drive, vele trails en je kan er eventueel rotsklimmen.

Scenic Drive

Red Rock Canyon informatiebord Vanuit het Visitors Center loopt een Scenic Drive van circa 20 kilometer. Via deze toeristische route kom je langs de bezienswaardigheden en startpunten van diverse wandelingen. Er is een mogelijkheid om de toeristische weg te fietsen. Let wel op dat je voldoende water meeneemt want het kan er warm en droog zijn. Tevens is de weg in het hoogseizoen erg druk.

Hiken

In het gebied zijn vele wandelingen uitgezet. Er zijn wandelingen van verschillende lengtes en voor alle niveaus. Bekende wandelingen die een goeie indruk geven van Red Rock Canyon zijn de Calico Hills, Calico Tanks, Keystone Thrust en Moenkopi. Onderaan tussen de links vind je een kaart van Red Rock Canyon in PDF.

Bezoeken

Red Rock Canyon ligt vlak naast Las Vegas op circa 35-40 km van hotel New York-New York. Je kan het park in circa 30 minuten bereiken door over de I15 naar het noorden te rijden. Rij vervolgens over Hwy 159 naar het westen. Je kan eventueel ook de I15 naar het zuiden rijden en vervolgens via Hwy 160 en Hwy 159 naar het westen rijden.

Wanneer je niet zelf over een auto beschikt, of je wilt niet rijden, dan worden er vanuit Las Vegas diverse tours georganiseerd. Klik op de onderstaande links en reserveer een dagtour naar Red Rock Canyon.

Entreekosten

Bij de ingang van het park betaal je $15,- entree per auto of je gebruikt je America the Beautiful Annual Pass (80$).

Openingstijden

De Scenic Drive is dagelijks geopend waarbij de openingstijden gedurende het jaar veranderen.

Nov – Feb 6:00 uur 17:00 uur
Maart 6:00 uur 19:00 uur
Apr – Sept 6:00 uur 20:00 uur
Oktober 6:00 uur 19:00 uur

Kaart en route naar Red Rock Canyon in Google Maps.

Adres

Red Rock Canyon Visitor Center
1000 Scenic Loop Drive
Las Vegas, NV 89161

Weer & Klimaat

Het weer in Red Rock Canyon is gedurende het jaar erg afwisselend. In de zomer kan het kwik gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden terwijl je niet gek moet opkijken als, in de winter, de rode rotsen zijn bedekt met een wit laagje sneeuw. Bezoek de officiële website van Red Rock Canyon voor de laatste weersvoorspellingen.

Informatiebladen

Red Rock Canyon Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Red Rock Canyon in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Links

FAQ

Waar ligt Red Rock Canyon?

Red Rock Canyon ligt ten westen van Las Vegas op slechts 30 minuten rijden vanaf de Strip.

Wat is het weer in Red Rock Canyon?

Wat kost Red Rock Canyon?

Is Red Rock Canyon geopend?

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.