Giant Sequoia in Tuolumne Grove Één van de hoogtepunten van je bezoek aan Yosemite is een bezoek aan de Giant Sequoia’s. Deze reuzenbomen staan hier al duizenden jaren en zijn een echte must om gezien te hebben. Veel mensen bezoeken de bomen bij Mariposa Grove maar weten niet dat er ook een erg leuke wandeling met reuzenbomen is bij Tuolumne Grove.

Tuolumne Grove

Toegangsbord Tuolumne Grove Tuolumne Grove ligt langs de Tioga Road iets ten oosten van Crane Flat. Bij de trailhead is een kleine parkeerplaats met enkele informatie borden. De wandeling naar de Giant Sequoia’s is ongeveer 1,5 km maar vergis je niet. Het hoogte verschil over deze 1,5 km is circa 150 meter waardoor de terugweg een flinke klim is. Er is geen mogelijkheid om wat te drinken op de parkeerplaats of tijdens de wandeling dus neem zeker voldoende water mee.

Het eerste deel van de wandeling daal je af over de historische Big Oak Flat Road. De reuzenbomen bereik je na ongeveer 1,5 km waar een rondwandeling is tussen de reuzenbomen. Hier vind je ook de beroemde dode boom met tunnel en enkele omgevallen bomen. Als je naast de omgevallen bomen met wortels staat krijg je een goede indruk hoe enorm groot ze zijn.

Na de afdaling en rondwandeling wandel je dezelfde weg terug als je gekomen bent. Deze terugweg is een stijle klim over 1,5 km richting de parkeerplaats. Reken voor een bezoek aan de reuzenbomen in Tuolumne Grove zeker 2 tot 3 uur ondanks dat de bomen “slechts” 1 mile lopen zijn.

Giant Sequoia’s

Giant Sequoia's in Tuolumne Grove Een van de belangrijkste redenen om naar Yosemite te komen zijn de prachtige reuzenbomen maar waar staan de Giant Sequoia’s in Yosemite? De eeuwen oude reuzensequoia’s staan op drie plaatsen in Yosemite. De bekendste plaats met de meeste volwassen bomen is Mariposa Grove. In Mariposa Grove staan rond de 500 volwassen bomen. De andere twee plaatsen zijn Tuolumne Grove en Merced Grove met beiden enkele tientallen reuzenbomen.

Giant Sequoia's in Tuolumne Grove

Waar?

Waar is Tuolumne Grove? Tuolumne Grove ligt op circa 26 km rijden ten westen van Yosemite Valley Visitor Center. De Tuolumne Grove Trailhead en de parkeerplaats ligt aan de Tioga Road Highway 120. Vanuit El Portal is de afstand circa 30 km.


Kaart en route naar Tuolumne Grove in Google Maps.

Informatiebladen

Tuolumne Grove Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Tuolumne Grove in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Foto’s

Hieronder enkele foto’s om een indruk te krijgen van de reuzensequoia’s in Tuolumne Grove.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*