Cable Car Union Square San Francisco Wat leuk! Je wil een rondreis gaan maken door Amerika of Canada en bent geïnteresseerd in de kosten. Dit is natuurlijk niet eenvoudig om te achterhalen omdat een rondreis nogal wat variabelen heeft.

Rondreizen

Zo zijn de kosten om te beginnen al erg afhankelijk van de lengte van je reis en de periode. De lengte spreekt natuurlijk voor zich en de kosten zullen oplopen als je in het hoogseizoen wilt gaan. Ga je de reis zelf samen stellen of ge je voor een pakketreis? Met de auto of camper? Wil je in luxe hotels of in B&B’s overnachten? Wil je een directe vlucht of is een tussenstop ook goed? Vanaf Amsterdam of Brussel? Dit zijn enkele voorbeelden die de prijs kunnen bepalen.

Wanneer je een goed inzicht wil krijgen in alle losse prijzen van vliegticket, huurauto en hotels dan kan je gaan proberen om de reis zelf samen te stellen. Start om te beginnen met je reisperiode, en kijk naar de prijzen van de vliegtickets en een huurauto en je bent al aardig op weg met de kosten van je rondreis. Bekijk onze speciale pagina en ga je rondreis zelf samenstellen.

Kosten

Is er dan geen makkelijk richtprijs te geven? Jazeker! Je kan er ongeveer vanuit gaan dat een rondreis in Noord-Amerika tussen €750, en €1000,- per week kost per volwassene. De kosten per dag zijn dan eenvoudig uit te rekenen naar €105 – €150 p.p.p.d. Dit is een ruwe schatting en sterk afhankelijk van de bovenstaande variabelen. Waarbij je dan zelf de inschatting moet maken dat wanneer je een reis in het hoogseizoen gaat maken en in de wat betere hotels wilt overnachten je al snel op minimaal €1000,- p/p komt per week. Wanneer (jonge) kinderen meereizen en op dezelfde kamers slapen zijn de kosten veel minder dan €750 per week. Uiteraard heb je een vliegticket nodig, ruimere hotelkamer en een grotere huurauto of camper maar verder zal je niet veel meer kwijt zijn voor ze. Voor kind van rond de 10 jaar oud betaal je rond de €400 tot €500 per week wanneer je minimaal twee weken op reis gaat.

Coronavirus

Het is nog even koffiedik kijken of de bovenstaande kosten en de onderstaande voorbeelden in de toekomst kunnen standhouden. Mogelijk kunnen de maatregelen die vliegtuigmaatschappijen, accomodaties en verhuurbedrijven moeten nemen, de kosten laten stijgen. De prijzen zouden ook kunnen stijgen als de organisaties de gemiste inkomsten willen gaan inhalen maar ook dit is nog even afwachten. Voor nu kunnen de berekeningen op deze pagina nog even als leidraad gebruikt worden maar mogelijk zal dit snel veranderen.

Voorbeeld 1

Las Vegas bord Je wilt met twee personen een rondreis maken van 22 dagen door West-Amerika. Je wilt deze prachtige route in mei of juni met de auto rijden. Wat kost een rondreis van 3 weken door Amerika?

Wanneer je rekening gaat houden met de gemiddelde kosten, zoals hierboven aangegeven, zal deze reis tussen de €4.500 en €6.000 liggen. Wanneer je deze reis zelf gaat samen stellen dan kan je met een beetje inzet rond de €4.500 uit komen. Pakketreizen zullen vaak meer richting de €6.000 gaan maar ook hier zijn regelmatig mooie aanbiedingen tussen te vinden.

Voorbeeld 2

Je wilt met vier personen, twee volwassenen en twee kinderen, een rondreis maken van 16 dagen door Florida. Je wilt dit rondje in juli of augustus met de auto rijden. Wat kost een rondreis van 2 weken door Florida?

Wanneer je rekening gaat houden met de gemiddelde kosten, zoals hierboven aangegeven, zal deze reis voor de volwassenen tussen €3.000 en €4.000 liggen en de twee kinderen betaal je tussen de €1.600 en €2.000. Wanneer je deze reis wil maken moet je rekenen op prijs tussen de €4.600 en €6.000 afhankelijk van je keuzes. Pakketreizen zijn vaak iets duurder maar ook hier zijn regelmatig mooie aanbiedingen te vinden.

Grand Canyon ingang bord

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.