Badwater Een rit door Death Valley met overnachting is echt een super ervaring. De temperaturen, het landschap en de rust is echt een ervaring voor het leven. Badwater in Death Valley is niet de mooiste plek tijdens een rondreis door West-Amerika maar wel een plek war je geweest moet zijn.

Badwater

Badwater is een plek in Death Valley op 85,5 meter onder de zeespiegel en hiermee het laagste punt van Noord-Amerika. Na in rit langs enorme vlaktes tref je bij Badwater een parkeerplaats met kleine waterpoel. Deze waterpoel is erg zout waardoor het water niet drinkbaar is. Hierdoor is de naam van deze plaats “Badwater” (slecht water). De plaats van het bordje en de waterpoel is niet echt het laagste punt, dit ligt iets verder naar het westen.

Probeer hier vooral vroeg of laat te zijn. In de zomer is het sowieso erg warm maar overdag is het ruim 50 graden Celsius en niet echt fijn om de benen te strekken. Mocht het niet anders uitkomen neem dan zeker genoeg water mee voor iedereen. Jezelf goed insmeren en iets op je hoofd is ook erg belangrijk!

Wat is de warmste plek op aarde?

Furnace Creek en Badwater kennen de meeste mensen na een zoektocht op Google naar de warmste plek op aarde. Furnace Creek staat nog steeds geregistreerd als de warmste plek op aarde. Er zijn enkele andere plaatsen die warmer zouden zijn maar hiervan zijn de metingen niet bevestigd. Ook de meting van 56,7 graden in Furnace Creek staat nog ter discussie. Volgens deskundigen is deze meting uit 1913 niet gecontroleerd en bevestigd. Eerder is Libië van de eerste plaats verwijderd om deze zelfde reden. Mocht de meting uit 1913 uit de boeken gehaald worden dan zal de meting van zondag 16 augustus 2020 als nieuw direct gemeten record worden gezien. Toen liep het kwik in Death Valley op naar 54,4 graden Celsius. Er zijn hogere temperaturen op aarde bekend maar deze zijn door NASA (via MODIS) vanuit de ruimte gemeten.

Badwater

Top 5 warmste plaatsen op aarde

Plaats Land Graden (°C)
1 Furnace Creek VS 56,7 °C
2 Kebili Tunesië 55,0 °C
3 Tirat ZVI Israel 54,0 °C
4 Sulaibya Koeweit 53,6 °C
5 Mohenjo-daro Pakistan 53,5 °C

Waar?

Badwater ligt in Death Valley op circa 25 minuten rijden ten zuiden van Furnace Creek langs de Badwater Rd.


Kaart en route naar Badwater in Google Maps.

Informatiebladen

Badwater Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Badwater in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Foto’s

Hieronder enkele foto’s om een indruk te krijgen van Badwater in Death Valley.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Nieuw: Deze pagina is in ontwikkeling. Kom regelmatig terug naar onze website om de laatste updates te lezen.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.