ESTA aanvragen? Gebruik alleen de officiële website! (max. 14$ p/p!)

US Customs and Border Protection

Wanneer je naar de Verenigde Staten gaat reizen heb je geen visum nodig. Nederlandse Staatsburgers mogen reizen onder VWP (Visa Waiver Program). Je mag maximaal 90 dagen reizen op een ESTA (elektronische reisvergunning). Wanneer je op Google zoekt naar een visum of ESTA voor de VS dan staan er voornamelijk websites tussen de resultaten die je willen “helpen”. De indruk wordt zelfs gewekt dat dit officiële websites zijn. Hoewel je aanvraag zeer waarschijnlijk goed zal aflopen, moet je in sommige gevallen tussen de 30 euro en 80 euro voor een aanvraag betalen. Dit artikel zal je helpen om maximaal $14 per persoon te betalen.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Nee hoor, want dit is namelijk de officiële prijs op de officiële website van de U.S. Customs and Border Protection. Misschien is deze link al voldoende om je op weg te helpen. Tegenwoordig is de procedure erg eenvoudig en je kan de website rechtsboven zelfs op Nederlands zetten.

NB: we gaan ervan uit dat je als Nederlands of Belgisch Staatsburger voor een paar weken op vakantie gaat naar de Verenigde Staten. Wanneer je meer dan 90 dagen in de VS wil blijven of daar wil werken (anders dan een zakenreis) dan is dit artikel niet voor jou niet van toepassing.

ESTA aanvragen

Als Nederlands en Belgisch Staatsburgers komen we in aanmerking om tot de Verenigde Staten te worden toegelaten onder het Visa Waiver Program. Hiervoor kunnen we een ESTA (elektronische reisvergunning) aanvragen. Deze aanvraag kan je op de officiële website van de U.S. Customs and Border Protection doen en bestaat uit de volgende stappen:

 1. Vrijwaringsclausule beantwoorden
 2. Informatie van de aanvrager invoeren
 3. Persoonlijke informatie invoeren
 4. Reisinformatie invoeren
 5. Verkiesbaarheidsvragen beantwoorden
 6. Aanvraag controleren
 7. Betalen

Wanneer je aanvraag eenmaal is goedgekeurd kan je alleen nog je e-mailadres en je Contactpersoon in de V.S. (Point of contact in de U.S.) wijzigen. Deze laatste kan familie zijn waar je verblijft of je eerste hotel waar je verblijft op je rondreis.

Waar vraag je een ESTA aan?

Er is maar één officiële website voor een ESTA-aanvraag. Dit is de .gov website van de U.S. Customs and Border Protection. De overige websites zijn geen officiële websites waar je waarschijnlijk een hoop extra (administratie) kosten moet betalen. Niet doe dus! Alleen aanvragen via de bovenstaande URL.

Nieuw paspoort?

Wanneer je een nieuw paspoort hebt omdat de oude is verlopen, dan moet je ook je ESTA aanvraag opnieuw doen. Een goedkeuring is gekoppeld aan een paspoortnummer.

Wat is je Nationaal Identificatienummer?

Dit is je BSN-nummer.

Wat vul je in bij Contactpersoon in de V.S.?

Het is gebruikelijk om hier het adres van je eerste hotel in te vullen tenzij je op familiebezoek gaat. Deze gegevens kan je na goedkeuring nog wijzigen. Wanneer je een aanvraag gaat doen en je weet je adres nog niet dan vul je hier UNKNOWN in.

Hoe lang is een ESTA geldig?

Een gekeurde ESTA-aanvraag is twee jaar geldig. Hierna zal je de hele procedure weer moeten doorlopen om goedkeuring te krijgen. Moet je binnen deze periode gegevens wijzigen of heb je een nieuw paspoort? Dan zal je de aanvraag weer opnieuw moeten.

Groepsaanvraag

Wanneer je met een heel gezin gaat of een andere groepssamenstelling kan je voor de hele groep een aanvraag doen. De groepsaanvraag heeft geen consequenties voor de losse deelnemers. De groepsaanvraag is vooral een mogelijkheid om het proces te versnellen en in één keer te betalen. Wanneer één persoon van de groep wordt afgekeurd zal dit geen consequenties voor de andere deelnemers hebben. De contactpersoon met een Groep-ID de status ophalen of aanpassingen doen.

Wat heb je nodig voor een ESTA?

Voordat je de aanvraag gaat doen heb je een paar (verplichte) dingen nodig.

 • Een geldig paspoort
 • Een e-mailadres
 • Woonadres van aanvrager
 • Telefoonnummer van aanvrager
 • Telefoonnummer van noodcontact
 • Aliassen of andere namen van de reiziger
 • BSN-nummer
 • Adres en telefoonnummer van werkgever
 • Adres en telefoonnummer verblijfsplaats in de VS

Socialmedia

Tijdens de aanvraag kan je de aanvraag krijgen om je socialmedia accounts in te vullen. Deze antwoorden zijn niet verplicht en kan je overslaan als je ze niet wil doorgeven.

ESTA controleren

Als je de aanvraag eenmaal hebt gedaan kan het snel gaan. Soms is de aanvraag binnen enkele tientallen minuten al goedgekeurd. Soms duurt het een paar dagen. Controleer minimaal na een paar dagen of de aanvraag is goedgekeurd. Een goedgekeurde ESTA is nog geen gegarandeerde toelating tot de V.S. dit zal op de luchthaven gebeuren bij medewerker van de U.S. Customs and Border Protection. Eventueel kan je de aanvragen met toestemming afdrukken en meenemen in je handbagage.

ESTA kosten

De kosten voor een ESTA zijn $14 per persoon. Moet je meer betalen? Dan zit je waarschijnlijk niet op de goede website! Doe de aanvraag via de officiële website en daar kan je betalen met VISA, MasterCard, American Express en PayPal.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*