Bekijk de reuzensequoia’s in Tuolumne Grove

Giant Sequoia in Tuolumne Grove

Één van de hoogtepunten van Yosemite zijn natuurlijk de enorme Giant Sequoia’s. Deze enorme bomen, de volwassenen wel duizenden jaren oud, moet je gezien hebben. In 2017 hadden we de pech dat er een flinke verbouwing was bij Mariposa Grove. Hierdoor was deze topattractie afgesloten voor bezoekers en moesten we een alternatief zoeken.

Tuolumne Grove

Toegangsbord Tuolumne Grove Tijdens mijn zoektocht naar een alternatief viel mijn oog op een trail bij Tuolumne Grove. Hier staan weliswaar geen honderden bomen zoals bij Mariposa Grove maar toch wel tientallen bomen waaronder enkele gevallen exemplaren en een beroemde Tunnel Tree.

Tuolumne Grove De parkeerplaats bevindt zich langs de Tioga Road op ongeveer 25 km vanaf Yosemite Valley en 30 km vanaf El Portal. Het is een kleine parkeerplaats met enkele informatieborden. Het wandelpad naar de bomen is circa 1,5 km en begint aan de parkeerplaats. Eenmaal aangekomen is er een kleine rondwandeling langs de prachtige bomen. Vooral de omgevallen bomen maakt veel indruk. Wanneer je ernaast staat krijg je een goede indruk van het enorme formaat. Tijdens de wandeling kom je ook langs, of beter gezegd door, de beroemde tunnel tree van Tuolumne Grove wat erg indrukwekkend is.

De wandeling was wel verrassend zwaar. Het hoogte verschil tijdens de wandeling is circa 150 meter op de relatief korte afstand. Vanaf de parkeerplaats daalt je af naar de reuzenbomen waar de rondwandeling is. Terug naar de parkeerplaats gaat via dezelfde weg en is hierom een flinke klim waar je even rekening mee moet houden. Langs het pas zijn geen drinkvoorzieningen dus neem zeker voldoende water mee.

Giant Sequoia's in Tuolumne Grove

Informatiebladen

Tuolumne Grove Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Tuolumne Grove in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*