Mogelijk hoogste temperatuur ooit in Death Valley (CA)

Death Valley National Park Amerika

Death Valley - Golden Canyon In de Amerikaanse staat Californië is gisteren mogelijk een nieuw record gezet. Het kwik liep op naar 54,4 graden wat mogelijk de hoogste luchttemperatuur ooit op aarde gemeten is. Death Valley was al de warmste plek op aarde maar dat is nu nogmaals bevestigd en mogelijk scherper gezet.

Zondag 16 augustus werd in Death Valley om 15:41 uur 54,4 graden Celsius gemeten. Hiermee is het in ieder geval zeker dat dit de hoogste temperatuur ooit in de maand augustus was. De Wereld Meteorologische Organisatie gaat de meting verder onderzoeken.

Furnace Creek

Furnace Creek Ranche Death Valley ligt in Californië en is de laagste plek van Amerika. Hierdoor is Death Valley ook de heetste en droogste plek van Amerika. In Furnace Creek, waar de metingen plaatsvinden, is in 1913 een luchttemperatuur van 56,7 graden gemeten. Dit record staat als de hoogste temperatuur ooit in de boeken. Deskundigen vinden de meting echter twijfelachtig, de meting is namelijk niet gecontroleerd en bevestigd. In 1922 is een hogere temperatuur in Libië gemeten. Deze meting is uit de boeken geschrapt en als het aan hen ligt gaat dit ook met de meting uit 1913 gebeuren.

De deskundigen vinden dat een meting uit 2013 als hoogst gemeten temperatuur ooit zou moeten gelden. Toen liep het kwik in Furnace Creek op tot 54,0 graden. Mochten deze deskundigen gelijk hebben en krijgen dan is er gisteren, op 16 augustus 2020, een nieuw record gezet met een temperatuur van 54,4 graden.

Lijkt het je leuk om de enorme hitte van Death Valley te ervaren? Je kan overnachten in Furnace Creek! Death Valley heeft ook prachtige uitzichtpunten, breng een bezoek aan Badwater, rij over de Artist’s Drive en bezoek de Artist’s Palette of maak een wandeling door de Golden Canyon. Neem in alle gevallen voldoende water mee, zet iets op je hoofd en smeer je goed in!

Artist's Palette in Death Valley

Informatiebladen

Badwater Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Badwater in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*