Zonsondergang Grand Canyon vanaf Mohave Point

Zonsondergang Grand Canyon

Grand Canyon ingang bord Als iets op mijn bucketlist stond was het een bezoek aan de Grand Canyon en dan vooral tijdens een zonsondergang. 

Grand Canyon

Uiteraard is een bezoek aan de Grand Canyon een droom. Aan de rand van de afgrond staan en zo ver als je kan kijken genieten van de rode en bruine rotsen die honderden meters de diepte in gaan richting de Colorado River. Wij hadden twee overnachtingen in Tusayan en bezochten de South Rim. Overdag maakte we een wandeling over de Bright Angel Trail naar de 1,5 Mile Resthouse en weer terug, waarna we lekker een paar uurtjes het zwembad in doken.

Grand Canyon: Bright Angel Trail

Mohave Point

Voor de zonsondergang hadden we een bezoek aan Mohave Point gekozen. Hier zouden we de zonsondergang bekijken en deze uiteraard gaan fotograferen. Vanuit de Grand Canyon Village bracht een gratis Shuttle Bus ons via Hermit Rd naar Mohave Point waar we uitstapte. Tijdens het hoogseizoen is Mohave Point alleen te voet te bereiken of met een gratis Shuttle Bus.

Kaart en route naar Mohave Point bij de Grand Canyon in Google Maps.

Zonsondergang

Eenmaal aangekomen bij Mohave Point zochten we met enkele tientallen andere mensen een mooi plekje bij de rand om van het prachtige ‘plaatje’ te genieten. Dit lukte prima, ruimte genoeg om een statief neer te zetten en de camera klaar te maken voor gebruik.

We waren er ruim een uur van te voren om van de laatste zonnestralen te genieten over de Grand Canyon en het was werkelijk prachtig. De onderstaande foto heb ik gemaakt tijdens de zonsondergang boven de Grand Canyon en gezien vanaf Mohave Point aan de South Rim.

Zonsondergang Grand Canyon

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*