Wandelen in de Grand Canyon? Daal af via de prachtige Bright Angel Trail!

Bright Angel Trail

Bright Angel Trail Een bezoek aan de Grand Canyon is één van de meest indrukwekkende momenten van een rondreis door Zuidwest-Amerika. Een wandeling hier(in) is prachtig maar blijf wel realistisch! De Grand Canyon heeft namelijk niet voor niks “Grand” in de naam!

Grand Canyon Wandelen

Wanneer je bij de Grand Canyon bent, bij de South Rim, moet je natuurlijk minstens één wandeling maken om goed te genieten van dit Nationale Park. Bezoekers die liever niet veel klimmen en dalen kunnen de Rim Trail lopen. Ben je in een betere conditie dan zijn er enkele fraaie wandelingen die je laten afdalen in de canyon. Bij een afdaling zie je pas echt hoe groot de Grand Canyon is. Afdalen kan via de Bright Angel Trail, South Kaibab Trail en de Hermit Trail.

Bright Angel Trail Veel bezoekers die de Grand Canyon bezoeken hebben dezelfde vraag. Kan je naar de bodem van de Grand Canyon wandelen? Het antwoord is “Ja”, maar met een dikke “maar” erachter. In alle gevallen dien je een ervaren wandelaar te zijn en je moet er zeker 2 dagen voor uit trekken. De Grand Canyon heeft een diepte van ongeveer 1600 meter. Wanneer je gaat wandelen naar de bodem van de Grand Canyon is het gebruikelijk om daar te overnachten. De volgende dag maak je de klim terug.

Voor bezoekers die geen tweedaagse afdalingen willen maken met overnachting of in mindere conditie zijn, is er natuurlijk een alternatief. Het is heel normaal om één van de wandelingen te lopen naar diverse “mijlpalen” en van daar terug te keren via hetzelfde pad.

Bright Angel Trail

Één zeer bekende wandeling is de Bright Angel Trail die vanuit Grand Canyon Village aan de South Rim start. De totale route neemt je circa 15 km mee de Canyon in en duurt circa 7 tot 9 uur. Het hoogte verschil is 1.000 meter en het gemiddelde stijgingspercentage is 10%. Het is een moeilijke en steile wandeling en zeker in de zomer is het hier soms erg heet. In tegenstelling tot de South Kaibab Trail is hier op sommige plaatsen schaduw te vinden en eventueel kan je in de zomermaanden extra waterpunten vinden.

Uiteraard hoef je hier niet de hele afdaling te doen en kan je enkele mijlpunten pakken om te keren. Het eerste punt is 1.5 Mile Resthouse. De afstand tot hier is circa 2,5 km enkele reis met 300 meter hoogteverschil. Het tweede punt op de route het 3 Mile Resthouse. Dit punt is op 4,8 km enkele reis met 645 meter verschil in hoogte. Ben je vroeg vertrokken en in goed conditie? Dan kan je nog verder afdalen naar de Indian Garden. Dit punt ligt op circa 7 km en een hoogte verschil van bijna 1.000 meter, vanaf het Bright Angel Trailhead. Hier vind je een Lager Station, campground en publieke toiletten. Ga zonder overnachting zeker niet verder dan dit laatste punt!

Bright Angel Trail

Goed om te weten!

De afdaling kan erg misleidend zijn! Hou er rekening mee dat de terugweg het dubbele aan tijd kost dan de heenweg. Één uur heen afdalen is 2 uur terug klimmen.

Tijdens de erg eenvoudige afdaling langs de route kan je heerlijk genieten van de prachtige uitzichten. Hierdoor kan je makkelijk de tijd vergeten en vergis je jezelf er snel in hoe ver je al afgedaald bent. Hou zeker de tijd in de gaten en kijk af en toe eens om waar je vandaag komt.

Bright Angel Trail Op de paden wordt rechts gelopen maar op sommige plaatsen is het pad smal. Houdt rekening met andere wandelaars. Je kan ook op een ezel deze wandeling doen en deze ezels lopen over hetzelfde smalle pad. Kom je ezels tegen?

  • Stap van het pad af aan de kant van de berg en niet aan de kant van de afgrond!
  • Sta stil, beweeg niet en volg eventueel instructies op.
  • Vervolg je route als de laatste ezel circa 15 meter gepasseerd is.

Ondanks dat er water te vinden is langs de route neemt elke persoon zelf ook water mee. Vergeet ook zeker niks te eten. Je verliest veel energie tijdens een wandeling in een canyon.

Probeer de complete wandeling naar de Colorado River niet op één dag te doen!

Foto’s

Bekijk de onderstaande foto’s om een indruk te krijgen van de Bright Angel Trail.

Adres

15 Bright Angel Trail,
Grand Canyon Village
AZ 86023, Verenigde Staten

Kaart


Klik hier voor de Bright Angel Trail in Google Maps.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*